• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
`Bölgede kaos çıkarmaya çalışanları herkes görüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İslami STK`lara, kanaat önderlerine ve HÜDA PAR`a yönelik saldırılara değinen Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Müslüman Kürt halkına yapılan haince saldırıları kınadı.

"Hain saldırıları kınıyoruz" 
Müslüman Kürt halkına hizmet eden İslami STK`lara ve birçok mütedeyyin vatandaşın evine saldırıların yaptığını ifade eden Başkan Tasalı, "Tüm bu ve benzeri saldırıları PKK`nin sözde gençlik yapılanması YDG-H üstlenmiştir. Hür Dava Partisi Bingöl İl ve İlçe teşkilatları olarak Müslüman halkımıza ve kurumlarına yapılan haince saldırıları ve bunu düzenleyenleri kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

"Saldırılar yurtseverlik ve devrimcilik adına yapılıyor" 
Saldırıya uğrayan halka, dernek ve parti üyelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tasalı, "Demokrasi, barış, adalet, yurtseverlik ve devrimcilik, adına yapılan haince saldırılar, toplumda ve bölgede şiddet, kaos ve korku yaratarak varlıklarını sürdüren, despot zihniyeti dayatmaya çalışıyorlar. Aklı başında herkes despot zihniyeti görmüştür." ifadelerini kullandı.

"Mütedeyyin insanlar, kimi kirli hesapların içine çekilmek isteniyorlar"
"Bu saldırılarla Hür Dava Partisi, İslami STK`lar ve mütedeyyin insanları, kimi kirli hesapların içine çekmek ve provoke etmek istiyorlar." diyen Başkan Tasalı, "Allah`a şükür bu hayırsever insanlar çok duyarlı, büyük bir sorumluluk ve samimi bir duruş sergilemektedirler. Özellikle onların bu asil duruşlarını takdir ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Yine bu saldırılarla alakalı PKK/BDP cephesinde büyük bir suskunluk hakim, olaylar hakkında hiçbir açıklamada bulunmamaktadırlar. Ancak bu suskunluk onların bu olayların arkasında olduğu intibahı uyandırmaktadır." dedi.

"Bölge halkı adeta örgütün insafına terk edilmiştir"
"Ayrıca devletin, hükümetin, emniyet birimlerinin de olaylar karşısında acziyet içinde olduklarını görmekteyiz." diyen Tasalı, "Bu olayların failleri belli olmasına rağmen, bu saldırıları yapanların hiçbirinin yakalanmaması, hiçbir girişimde bulunulmaması şüphelerimiz artırmaktadır. Bölgede güvenlik zafiyetinin had safhada olduğu muhakkaktır. Devlet vatandaşı koruyamıyorsa, oturup düşünmek lazım... Barış süreci zarar görmesin diye, bölge halkı adeta örgütün insafına terk edilmiştir." ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Tasalı, Hür Dava Partisi`nin halktan büyük bir teveccüh gördüğünü, saldırıların da yerel seçimlere ciddi bir şekilde hazırlanan partilerine yönelik karanlık mahfillerce başarılarını sekteye uğratmaya yönelik olduğunu ifade etti.
(Nihat Kanat - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir