• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında, Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı.

 

Toplantıda, Ekim 2013 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler, Ajansta yeni istihdam edilecek 6 personelin işe başlatılması ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındı.

 

Yönetim Kurulu Başkanlığınca yapılan açıklamada, 2010 yılından beri toplam 384 projeye hibe ve teknik destek verildiği, programların bir bölümünün tamamlandığı, bir bölümünün ise halen devam ettiği ifade edildi.

 

384 projeye 60,5 milyon TL tahsis edildiğini ifade eden yönetim kurulu, "2014 yılında da 20 milyon TL daha hibe vermek için 22 Ekim itibariyle Proje Teklif Çağrısına çıktık. Programlarımızla ilgili ilk tanıtım toplantısını Şanlıurfa'da yaptık. Diyarbakır'da da geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. 4 Kasım tarihinden itibaren bütün ilçelerimizde Mali Destek Programlarımızla ilgili olarak bilgilendirme toplantıları yapılacak. Ayrıca, 18 Kasım tarihinden itibaren de hem Diyarbakır, hem de Şanlıurfa'da ücretsiz proje hazırlama eğitimleri verilecek." ifadelerine yer verildi.

 

Proje başvurularının yapılacağı online başvuru sisteminin (KAYS), 6 Kasım'da açılacağının ifade edildiği açıklamada, "Başvurular için son tarih 6 Ocak 2014. Proje hazırlamak isteyenler, bütün gelişmeleri Ajansın web sitesinden takip edebilirler. Destek alabilmek için iyi proje hazırlamak gerekir. Program Başvuru Rehberlerini çok iyi incelesinler. Bu dokümanları Ajans Binasından ve Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisinden de ücretsiz olarak temin edebilirler." denildi.

 

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da OSB'lerin altyapılarının iyileştirilmesi, sorunlarının çözümü ve ilave OSB'lerle ilgili çalışmaların sürdürülmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Ayrıca, birer metropol (ana kent) olma yolunda hızla ilerleyen Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merdiven altı üretim yerine, organize ve çevreye zarar vermeyen alanlarda üretim yapmak için yeni Küçük Sanayi Siteleri (KSS) ve ihtisas OSB'ler oluşturmak amacı doğrultusunda ilgili yerel yönetimler ve meslek örgütleriyle birlikte çalışıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada son olarak, "Ajans olarak mevcut ve yeni kurulacak OSB ve KSS'lerin altyapı sorunlarının çözümü amacıyla, 2013 yılında 11 projeye yaklaşık 5 milyon TL hibe desteği veriyoruz. 2014 yılında da sanayi altyapısı için 6 milyon TL kaynak ayırdık." şeklinde belirtildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)