• DOLAR 32.585
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2438.359
  • ...
Anket: Gazzelilerin yüzde 61'i savaşta en az bir yakınını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Araştırma Merkezi, 26 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da gerçekleşen işgal saldırılarına ilişkin bir anket yaptı.

Ankette, veri toplamanın; uluslararası raporlara göre artan kıtlığa tanık olan kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyini kapsamadığı belirtildi.

Gazze sakinlerinin yaşadığı kayba ilişkin ankette, nüfusun; yüzde 61'inin ailelerinden bir ya da daha fazla kişiyi şehit verdiği, yüzde 65'inin ise yakınlarından bir veya birden fazla kişinin yaralandığı kaydedildi.

Anket, Gazze sakinlerinin yaklaşık yüzde 80'inin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarda ya bir yakınını kaybettiğini ya da bir yakınının yaralandığını ortaya koydu.

Ankete göre yiyecek ve suya erişim konusunda ise "Gazzelilerin sadece yüzde 26'sı yardım alabilecekleri bir yere ulaşabilirken, yüzde 72'si bunu zorlukla ya da büyük risk altında yapabildi; yüzde 2'si ise yapamadı.

Gazzelilerin yüzde 64'ünün "sadece bir ya da iki gün yetecek kadar yiyecekleri olduğunu" aktaran anket, yüzde 36'sının ise bir ya da iki gün yetecek kadar yiyeceğini dahi olmadığını" gösterdi.

Filistin Araştırma Merkezi'ne göre anket 760'ı Batı Şeria'da (76 yerleşim yerinde) ve 750'si ile Gazze Şeridi'nde (75 yerleşim yerinde) olmak üzere 1.570 kişi ile yüz yüze gerçekleştirildi.

Geçen yıl 7 Ekim'den bu yana işgal ordusu, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmekte; uçaklarıyla hastaneleri, evleri, yüksek binaları ve çevresini bombalıyor. İşgal, su, gıda, ilaç ve yakıt girişini de engelliyor.

İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürerek 37 bin 202'den fazla kişinin katledilmesine, 84 bin 932 kişinin yaralanmasına neden olurken binlerce mağdur da enkaz altında kaldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir