• DOLAR 32.239
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2460.347
  • ...
İZMİR - Swissotel Grand Kongre Merkezi'nde başlayan 5. İzmir İktisat Kongresi'nin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 5 bakan katıldı.


Kalkınma Bakanlığınca düzenlenen 5. İzmir İktisat Kongresi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin hedeflere bir bir ulaşan bir ülke haline geldiğini söyledi. Gül, "Ülkemizdeki siyasi istikrarın ve son 11 yılda hayata geçirilen hukuki, demokratik ve ekonomik reformların çok büyük bir payı vardır." dedi.


İlk İzmir İktisat Kongresi'nin Cumhuriyet'in ilanından önce, 17 Şubat - 4 Mart 1923'te yapıldığını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, "Cumhuriyet, nasıl ki sadece seçkinlerin Cumhuriyeti değilse seçkin sermaye çevrelerinin de Cumhuriyeti değildir. Bu Cumhuriyet İstanbul sermayesinin olduğu kadar Gaziantep, Kayseri, Manisa, Denizli'nin 81 vilayetteki her bir işadamının, esnafın, çiftçinin de Cumhuriyetidir." dedi.


Sermaye küreselleşirken, adalet ve vicdanın da küreselleşmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Eğer adalet, vicdan küreselleşmiyorsa dünyanın geleceğinin bugünden iyi olacağını söylemek mümkün değildir." diye konuştu.