• DOLAR 32.679
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2447.454
  • ...
Afganistan İslam Emirliği 30 bin dönümlük uyuşturucuyu imha etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Bedahşan polis sözcüsü Ehsanullah Kamgar, yaptığı açıklamada, Afgan narkotikle mücadele polisinin, yasadışı örgütlere karşı üç aylık bir operasyonunda eyaletin 11 ilçesinin çevresindeki 30 bin dönümden fazla ekili haşhaşı imha etmeyi başardığını belirtti.

Haşhaş tarlalarının geçen yıl ekildiğini söyleyen Kamgar, uyuşturucuyla mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Öte yandan Narkotikle Mücadele Dairesi Herat Eyaleti Müdürü Mevlevi Hayatullah Ruhani de bugün yaptığı açıklamada, eyaletteki rehabilitasyon merkezinde uyuşturucu bağımlısı olan toplam 1.300 kişinin daha tıbbi tedavi gördükten sonra iyileştiğini söyledi.

Ruhani, rehabilitasyon merkezinde 10 ila 16 ay süren tıbbi tedavinin ardından söz konusu kişilerin yakın zamanda ailelerine kavuştuğunu da sözlerine ekledi.

Şu ana kadar yaklaşık 5 bin uyuşturucu bağımlısının Herat'ın rehabilitasyon merkezinde tedavi görüp iyileştiğini ve  topluma yeniden kazandırıldığını belirten Ruhani, Herat'ın başkenti Herat şehrinin artık uyuşturucu kullanıcılarından arındırıldığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler'in 2023'te açıkladığı rakamlara göre, işgallerin harap ettiği ülkede haşhaş ekimi yüzde 95 oranında düştü. Afganistan İslam Emirliği, Nisan 2022'de ülkede haşhaş ekimini ve afyon ticaretini yasakladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir