• DOLAR 32.968
  • EURO 35.313
  • ALTIN 2465.6
  • ...
Tema Park esnafı: İnanç değerlerimizle uyuşmayan görüntüler istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde Tema Park alanında kendilerini "swingamed" diye adlandıran sözde dans grubu, 9 Haziran Pazar günü kızlı-erkekli uygunsuz kıyafetlerle toplumun inanç değerlerini hiçe sayan hareketlerle gösteri yaptı. Çevredeki halkın tepki göstermesini kabullenemeyen söz konusu grup ile vatandaşlar arasında arbede çıktı.

Tema Park çevresinde farklı sektörlerde ticari faaliyet yürüten esnaf, parkların aileler ve çocuklar için sosyal dinlenme alanları olduğunu, sıklıkla bu tür uygunsuz etkinliklere şahit olduklarından ailece rahat vakit geçiremediklerini ve bundan rahatsız olduklarını dile getirdi.

"Burası Peygamberler ve sahabeler şehridir, bu tür faaliyetler şehrimizde hiçbir zaman olamamıştır"

Yakup Yaman

2021'den bugüne kadar her yıl 9 Haziran'da Tema Park'ında uygunsuz kıyafet ve hareketlerle bir kız bir erkek şekilde dans yapıldığını dile getiren esnaf Yakup Yaman, "Buradaki aileler parkta oturmak istemiyor. Aileler kendilerine uyarı yaptığında 'gerici' laflar kullanılarak aileleri başlarından salmaya çalışıyorlar. Parkta dans edenlere cami cemaati uyarıda bulundu. Onlar cami cemaatine ise 'siz kendi namazınıza bakın, bize karışmayın' bu tür şeyler kullandılar. Bu şeyler inanç değerlerimize aykırıdır. Burası Peygamberler ve sahabeler şehridir. Bu tür faaliyetler şehrimizde hiçbir zaman olmamıştır." şeklinde konuştu.

"Kimse parkta oturmayın diyemez, parklar herkesindir ama rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur!"

Yaman, "Burada esnaf olduğumuz için ailelerimiz buraya geliyor. Parkta geziyoruz, oturuyoruz. Bundan dolayı çocuklarımıza kötü örnekler teşkil ediyor. Bunun için kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Nihayetinde onlar da parkta oturabilirler ama uygun bir şekilde… edebe ve hayaya münasip bir şekilde oturabilir. Kimse 'parkta oturmayın' diyemez, parklar herkesindir. Ama rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur! Çevre esnafı olarak olay günü ayırmaya gittiğimizde park yakınındaki pazarcılar da rahatsızlığı dile getirdiler. O gün birkaç aile de parkta oturuyordu. Onlar da rahatsız olduklarını ifade ettiler." diye belirtti.  

"Ahlak dışı giyimler, örf ve adetlerimize uygun olmayan hareketlerden dolayı ailelerimizle birlikte artık parklarda dinlenemiyoruz"

Abdullah Akyüz

Başka bir çevre esnafı Abdullah Akyüz ise tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Burada çevre esnaflarındanım. Parklar, halkımızın sosyal alanları ve 7'den 70'e dinleneceğimiz yerlerdir. Bunun için kimsenin kimseyi rahatsız etme lüksü yoktur. Bu son süreçte özellikle ailelerimizle birlikte artık parklarda dinlenemiyoruz. Çünkü ahlak dışı giyimler, örf ve adetlerimize uygun olmayan hareketler bulunuyor. Bunun için aile ya da esnaf olarak dinlenemiyoruz. Bu konuda esnaf ve halk olarak şikayetçiyiz. Birbirimize saygı duymamız lazım, parklar hepimizin ortak alanıdır. Yetkililere seslenmek istiyorum. Özellikle bu son süreçte artık parklar gezemeyeceğimiz duruma gelmiş. Halkımızın huzuru için belediye zabıtaları veya polisler tarafından parkların denetlenmesi gerekiyor. Diyarbakır sahabeler şehridir. Örf ve adetlerimize uyumlu, birbirimizin hak ve hukukuna saygı duyacak bir şekilde parklarda dinlenelim, oturalım, pikniğimizi yapalım. Birbirimize saygı göstermemiz lazımdır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir