• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Köylüler elektrik sorunlarının giderilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BATMAN - Köylerinde sık sık elektriğin kesildiğini ileri süren Batman merkeze bağlı 82 hanelik yaklaşık 560 nufüslü Kuyubaşı (Cegeluwê) köyü sakinleri, elektrik kesintileri yüzünden mağdur olduğunu ifade ederek yetkililerden sorunun giderilmesini istediler.

'Eşyalarımız zarar görüyor'
Yaklaşık 2 aydan beri köyde elektrik sıkıntısı yaşadıklarını ileri süren köy sakinlerinden Şirin Gönülaçar, "Elektrik hatları değiştirildiğinden bu yana yaklaşık 2 aydır elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Sık sık elektiriğimiz gidiyor ve neden bu kesintiler yaşanıyor, bilemiyoruz. Sorumlular bu sorunu gidersinler ve eğer ki gidermiyorsalar gelip trafolarını söküp götürsünler. Elektriklerin sık sık gidip gelmesinden dolayı eşyalarımızda bozulmalar meydana geliyor. Yetkililerden ricamız bu sorunu gidermesidir." dedi.

'Köylü olduğumuz için kimse bize sahip çıkmıyor'
Sık sık kesilen elektrik sorununun giderilmesi için yetkilileri aramasına rağmen saatlerce kimsenin sorunla ilgilenmediğini öne süren bir başka köy sakini Mehmet Göresine, "Elektriğimiz sık sık kesiliyor. TEDAŞ yetkililerini arıyoruz ama saatlerce kimse gelip ilgilenmiyor. Evlerimizdeki tüm beyaz eşyalar elektriğin sık sık kesilmesi yüzünden zarar görüyor. Bize bir kilometre yakın olan TOKİ'nin hiç bir zaman elektriği kesilmiyor. Ama her ne hikmetse sürekli bizim elektiriğimiz kesiliyor. Köylü olduğumuz için kimse bize sahip çıkmıyor. Valilikten ve TEDAş Genel Müdürlüğünden sorunumuzla ilgilenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'Camide ezan okunmaz oldu'
Yaklaşık 2 aydan beri elektriklerinin yüzde 90 kesildiğini iddia eden köy sakini Aydın Gönülaçar ise, şunları kaydetti: "Yaklaşık 2 aydan beri elektriğimiz yüzde 10 var ve 90 kesiliyor. Çocuklarımız sık sık kesilen elektrik yüzünden ödevlerini yapamaz oldu. Elektriğimizin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Sık sık kesilen elektrik yüzünden köyümüzdeki camide artık ezan okunmaz oldu. Yetkililerden istediğimiz ikide bir elektriğimiz kesilmesin ve sorun gidersinler." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir