• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Türkiye ile Japonya arasında nükleer anlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmenin ardından nükleer enerji, bilim ve teknoloji alanında işbirliğine dair ortak bildirgeye imza attılar.


Nükleer santrale ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, Japonya ile böyle bir anlaşmayı imzalarken, özellikle Japonya'nın bu konuda ileri teknolojideki geldiği noktayı bildiklerini ifade ederek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, bakan ve yetkili kişilerle gerekli araştırmaları incelemeleri yerinde de yaptığını anlattı.


Erdoğan, Fukuşima'daki nükleer santralde kazalar yaşandığını hatırlatarak, "Şunu da biliyoruz ki 'Kaza hiçbir zaman yüzde 100 yoktur denilemez, milyonda 1 de olsa böyle bir tehlike, böyle bir kaza olabilir. Bunları da görmemezlikten gelmek mümkün değil. Onun için de biz şu anda böyle bir nükleer enerjinin olması gereğine inanıyorsak, bu adımı atarız. Nitekim birinci adımımızı, Rusya Federasyonu ile attık. İkinci adımı da şu anda Japonya ile atıyoruz ve şu andaki bütün arzumuz, hızla bu yatırımı gerçekleştirebilmektir." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir