• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
BM`de Küba`ya ambargo oylandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 BM Genel Kurulu, ABD`nin Küba`ya uyguladığı ekonomik ve finansal ambargoların kaldırılması konusunu tartıştı.
 
BM 68. Genel Kurulu`nda bugün yapılan 38`inci oturumunda, 40 nolu gündem maddesi altında yer alan, ``ABD`nin Küba`ya dayattığı ekonomik, ticari ve finansal ambargolara son verilmesi`` konusunda hazırlanan tasarıyı oylamaya sunuldu.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez`in de katıldığı 193 üyeli BM Genel Kurulu`ndaki Küba toplantısında üye ülke temsilcilerinden delegeler Washington`un, komşusu ada ülkesine 21 yıldır uluslararası toplum vasıtasıyla uyguladığı ambargoların kaldırılmasını, 188 ``evet`` oyuna karşı 2 ``hayır`` (ABD ve İsrail) oyuyla kabul etti.

Küba Dışişleri Bakanı Parrilla, BM Genel Kurulu`ndaki oylamayla ilgili konuşmasında, ``ABD`nin Küba`ya karşı politikasının kesin bir uluslararası izolasyon ve kara leke olarak, yasal ve etik zeminden yoksun olduğu`` ifadesini kullandı.

Bakan Parilla, Küba`nın bugüne kadar ambargolar nedeniyle bir trilyon 126 milyar dolarlık bir ekonomik kayba uğradığını belirtti.

ABD`li diplomat Ronald Godard ise ``ABD`nin Küba`ya yönelik yaptırım politikasının, sivil haklar ve insan haklarına saygıya teşvik etme çabalarından biri olduğunu`` ifade etti. Godard ayrıca, ABD`nin ada ülkesine en büyük yabancı gıda sağlayıcısı ülke olduğunu kaydetti.

AB, Vatikan, BM`ye bağlı bir çok kuruluşla birlikte 188 ülke, Küba`ya karşı ambargoların kaldırılması konusundaki BM Genel Sekreterlik dökümanını destekleyerek, karşı duruş sergiledi.

BM Genel Kurulu`ndaki oylama kınama amaçlı sembolik bir anlam taşıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir