• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
İhvan Lideri Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, polis tarafından başkent Kahire`nin doğusundaki et-Tecemmuul Hamis bölgesinde bir arkadaşına ait dairede gözaltına alındı.
 
İçişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Hilmi, Aryan`ın gözaltına alınmasının Mısır`da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin 4 Kasım Pazartesi günü yargılanmasına başlamadan önce İhvan`a karşı gerçekleştirilen büyük darbe niteliğinde olduğunu söyledi.
Hilmi, güvenlik güçlerinin savcılık kararı gereği, Aryan`ın İhvan liderlerine ait olmayan bir dairede saklandığı ihbarını alması üzerine harekete geçerek, onu gözaltına aldığını belirtti.
 
Diğer İçişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Şefik de yaptığı açıklamada, Aryan`ın Mezraa Tura Cezaevi`ne götürüldüğünü ifade ederek, şiddete teşvik ve göstericileri öldürme suçlamasıyla yargılanmak üzere savcılığa sevk edileceğini ifade etti.
 
İhvan kaynaklarından yapılan açıklamada ise Aryan`ın gözaltına alınmasının teşkilatın, partinin ya da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi`nin çalışmalarını etkilemeyeceği kaydedildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir