• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
İnternetten aldığı akıllı telefon maket çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bir internet adresinde bulduğu telefonu sipariş eden Askeri Tekin, kendisine gönderilen telefonun maket çıktığını, bunun üzerine PTT'yi arayarak dolandırıldığını ve parasının yatırılmaması gerektiğini söylediği halde PTT'nin ilgilenmediğini iddia etti.

 

Diyarbakır PTT merkezini arayarak dolandırıldığını bildirdiğini dile getiren Tekin, "Yaklaşık bir ay önce internet üzerinden bir telefon istedim Galaksi S4. Posta yoluyla telefon bana geldi. Gelen postadan şüphelendim ve paketi açmak istedim, gelen telefonda arıza, sıkıntı veya bir sahtekârlık konusunda şüphem vardı ve telefonu açıp bakmak istedim. Postacı açmayacaksın diyerek açmama izin vermedi. Ben de paketi açmadan parayı iade ettim ve paketi aldım. Paketi açtığımda ise telefon maket çıktı, bunun üzerine hemen postacıyı çağırdım." dedi.

 

Postacıya telefonun maket olduğunu söylemesine rağmen postacının ilgilenmediğini ileri süren Tekin, "Postacı 'biz bir şey yapamayız' dedi. Daha sonra hemen Diyarbakır posta merkezini aradım. Posta merkezi de bana hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler ve bana hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Ben de maket telefonu alarak karakola gittim. Karakola gittiğimde her şeyi anlattım. Telefon gönderen şirketin paketinde maket telefon çıktığını beyan ettim. Karakol da herhangi bir yardımda bulunmadı, hiçbir şekilde yardımcı olmadılar ve beni mülk mahkemesine gönderdiler." diye konuştu.

 

Karakoldayken telefonu gönderen şirketi aradığını dile getiren ifade eden Tekin, "Telefonu geri gönder gelmediği zaman yeniden gel şikâyette bulun biz mahkemeye sevk ederiz' diye bir söz verdiler bana. Maket telefonu geri gönderdim. O telefon da geri gelmedi. Mülk mahkemesine de gittim, onlar da bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur.

 

Şirketle ilk görüştüğümde herhangi bir sorun olursa veya şüpheli bir şey çıkarsa paketi açtıktan sonra geri gönderme avantajımın olup olmadığını sordum telefondaki bayan bana bu konuda hiçbir sıkıntı olmadığını ve telefonda herhangi bir sorun gördüğüm takdirde geri gönderebileceğimi söyledi." diye belirtti.

 

Telefonun maket olduğunu gördüğü anda şirketi aradığını belirten Tekin, "Gönderdiğiniz telefon maket gelmiştir, bu nasıl olur dedim. İsmimi soy ismimi falan aldılar, size istediğiniz telefon gelmemiş, siz bir marka isterken size başka bir marka gelmiş dediler. Ben de evet dedim. Bana maket telefon gelmiş, diğer marka dahi gelseydi ben ona da razıydım ama bana maket telefon gelmiş, bir şirket nasıl oluyor da maket telefon gönderebiliyor? Şirket bana 'Arkadaşlarımız hata yapmış, siz telefonu bize geri gönderin, size telefonunuzu göndereceğiz' dedi. Ben de konuştuğum kişiye 'Telefonu gönderirim de bana telefonumu göndereceğinize dair garanti veriyor musunuz' dedim onlar da 'Tabii ki göndeririz beyefendi, bu konuda hiçbir şekilde şüpheniz olmasın' dedi. Ben de gelen maket telefonu gönderdim. Gidiş o gidiş, telefon da gelmedi, artık numaralarını aradığımda telefona cevap da vermiyorlar." diye mağduriyetini dile getirdiler.

 

Son olarak internet üzerinden alışveriş konusunda herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Tekin, "Bu yönden arkadaşlarımızın dikkatli olması gerektiğini söylemek istiyorum, herhangi bir internet sitesinden kesinlikle telefon vs. başka şeyleri istememeleri lazımdır. Ben mağdur oldum başkaları mağdur olmasın istiyorum." ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın/Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir