• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Dolandırıcılar Umre'ye de el attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Hacılara Hacca gittiğini söyleyen dolandırıcılar kutsal toprakları istismar ederek, Elazığ'ın Maden ve Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yardım adı altında halktan yardım topladılar.


Geçen cumartesi günü öğle saatlerinde arabayla Maden'e gelen iki kişi kendilerini hacı olarak tanıttıktan sonra görevli olduklarını umre işleriyle uğraştıklarını söyleyerek yardım toplamaya başladılar.


Kutsal toprakları ve İslami kavramaları istismar ederek para talep eden dolandırıcılar, ilk önce ilçedeki hacıların evlerini tespit ettiler, daha sonra hacca giden mütedeyyin şahıslar ile irtibata geçtiler.


İstismarcılar, 20 yıl önce hacca giden Hacı Mürvet Berk'in (77) evine giderek bölgede tanınmış hocaların ve hacca giden kafile başkanlarının ismini vererek selam getirdiklerini söylediler daha sonra Cami onarımı için para istediler.


Kendisi ile dolandırıcılar arasında geçenler hakkında konuşan Mürevet Berk, " Dolandırıcılar evime gelerek, 'umre kazandınız' dediler. Daha sonra cami yaptırdıklarını dile getirerek, benden yardım talebinde bulundular. Ben ise, 'verecek param olmadığımı' söyledim bunun üzerine cuma günü tekrar geleceklerini ve ücretsiz Kur'an ile CD vereceklerini söyleyerek evimden ayrıldılar."


Daha sonra aynı şahıslar Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Hacı Mehmet Kalkan (75) adlı şâhısa da aynı metot ile diyaloga geçtikleri öğrenildi.


Ergani'de ikamet eden Mehmet Kalkan sözkonusu şahısların kendisine selam verdikten sonra, salâvat çektiğini belirterek, dolandırıcıların kendisine yaklaşma şeklini, " Dolandırıcılar bana, 'sen hacı mısın ' diye sordular Ben de, 'evet hacıyım' dedim. Dolandırıcılar bana dönerek, 'Hacı amca sana umre başkanınızın selamı vardır. Bizden umre kazandığınızı söylediler' diyerek, cami yapımı ve onarımı için para talebinde bulundular." İfadeleri ile dile getirdi.


Aynı şahısların Maden ve Ergani'nin bazı köylerinde, aynı metot ve yaklaşım ile bazı hacıları dolandırdığı öğrenildi. (Nedim Tekin- İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir