• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kentsel dönüşüme evet, mağduriyete hayır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'nın Yıldırım İlçesi Arabayayağı mahalle muhtarı Ahmet Çelik mahalledeki sorun ve sıkıntılarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunarak, mahallelerinde Başbakan'ın katılımıyla başlayan 'Kentsel Dönüşüm Projesinde' mağduriyetlerin yaşanmaması gerektiğini kaydetti.

"Pazaryeri'nin üstü kapatılsın"
Arabayatağı mahallesi Pazar alanındaki sıkıntıları anlatan Muhtar Çelik, "Pazar yerinin üstünün kapatılması ve haftada iki güne çıkartılması hususunda bir talebimiz vardı. Ancak bu talebimize karşılık hala somut bir adım atılmış değil." dedi.

" Mahallemizin senelerdir birikmiş alt yapı ve imar sorunları var." diyen Ahmet Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesini kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi noktasında desteklediklerini belirterek, "Kentsel Dönüşüm Projesinin açıklanması ile birlikte bu sorunların önüne geçebildik. Ancak vatandaşlarımızın da bu konuda mağdur olmamasını temenni ediyoruz. Mahallemize yönelik yapılacak her türlü çalışmada üzerimize düşen her şeyi de yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Mahallelerinde mevcut üç okulun hizmet verdiğini ancak yine de eğitimle ilgili bir takım sorunlarının olduğunu kaydeden Muhtar Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet malzeme ofisinin hemen altında 105 dönümlük bir arazi var. Devlet malzeme ofisi tarafından bahçe olarak kullanılmaktadır. Ancak mahkeme kararıyla orası hazineye devredildi. Hazineden de Belediyeye geçtiği takdirde biz oraya bir okul yapılmasını Sayın Belediye Başkanımızdan istirham ediyoruz. Oraya okul yapılması takdirde mahallemizdeki eğitim sorunun da azalacağını ümit ediyoruz."

Mahallede bulunan 40 sokakta alt yapı hizmetinin hiç bulunmadığını belirten Çelik, Özellikle çevre yolunun altında kalan yerde bir mahalle oluştu

"Sokaklar çok dar!"
Öte yandan bazı sokakların çok dar olması dolayısıyla çöp arabalarının bu tür yerlere hizmet verme noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirten Çelik, Vatandaşlardan araçlarını park ederken üçüncü bir aracın da geçebileceği şekilde park etmelerini istedi. (Zeki Aras / Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir