• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kansere karşı en etkin yol: Koruyucu hekimlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Halk Sağlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü kanserle mücadele etmek amacıyla 'Her ayın 7'sinde 7 dakika' isimli bir proje başlattı. Duyulan ilk andan itibaren birçok kişide merak uyandıran 'Her ayın 7'sinde 7 dakika' projesi Şanlıurfa Halk Sağlığı İl Müdürü Osman Koyuncu tarafından basın açıklamasıyla tanıtıldı.


Projeye 'Her ayın 7'sinde 7 dakika' ismini vermelerinin sebebinin insanların dikkatini çekmek için olduğunu dile getiren Koyuncu, yeni programlar dâhilinde hastalıklarla mücadele ettiklerini, bunlardan bir tanesinin de kanserle mücadele olduğunu, kanser hastalığının hem dünya ekonomisini sarstığını hem de insanlarda can kaybına sebep olduğunu ifade etti.


Sağlık Bakanlığının kanser hastalıklarının içerisinde taranabilir kanser çeşitlerinden meme kanserini, rahim ağzı kanserini ve bağırsak kanserini hedef olarak seçtiğini belirten Koyuncu, bu tür kanser hastalıklarının erken teşhisi durumunda yüzde yüz önlenebileceğini söyledi.


Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ağırlıklı olarak ilgi alanlarının koruyucu hekimlik olduğunu ifade eden Koyuncu, "Koruyucu hekimlik, kişinin daha hastalanmadan ve kişilerin hastaneye gitme zorunluluğu doğmadan insanlara ulaşıp onları uyarma esasına dayanan bir çalışmadır." diye konuştu.


Şimdiye kadar bin 210 hasta çocuğu tespit ettiklerini, bu sayının da en önce ailesi olmak üzere çevresindeki birçok kişiyi etkilediğini, ama yaptıkları bu çalışmayla oluşabilecek büyük sorunların önüne geçtiklerini hatırlatan Koyuncu, lojistik desteklerini hazırladıklarını, mamografi alımlarının ise devam ettiğini ifade etti. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir