• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
CHP, Başörtülü milletvekilini engellemeye hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis`te başörtüsü tartışmaları ile ilgili, "Devlet adına hizmet veren kamu kurumlarında hizmeti verenlerin dinsel sembol, simge, ifade takamayacakları çok açıktır. Hele hele yasama organında böyle bir manzaranın gerçekleşmesi olağan değildir, doğru değildir." dedi.

Engin Altay, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in, başörtüsü konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Altay, "Bugünlerde Meclis Başkanı`nı son derece atak bir halde görüyorum. Meclis başkanları bu göreve seçildikten sonra partililik ruhlarını derin dondurucuya koyarlar ve o görev bitene kadar partililik kimliği derin dondurucuda kalır. Donmuş olarak, eksi 40 derecede kalır." diye konuştu.

Altay,başörtüsünü laikliğe bağlayarak şu iddialarda bulundu.: "Anayasa`nın başlangıcını ve ilk üç maddesini okuduğumuzda bu ülkenin laik bir ülke olduğunu, laikliğin devletin temel niteliklerinden biri olduğunu görürüz. Devlet, dini konularda ve etnik konularda kördür, sağırdır, dilsizdir. Dolayısı ile kamusal alanda hizmet alan her yurttaşımızın özgürce, dilediği gibi türban takması, başörtü takması gayet normaldir, demokratik haklarıdır. Ama devlet adına hizmet veren kamu kurumlarında hizmeti verenlerin dinsel sembol, simge, ifade takamayacakları çok açıktır. Hele hele yasama organında böyle bir manzaranın gerçekleşmesi olağan değildir, doğru değildir. Ama şunu sormak isterim, madem hiçbir yasal ve anayasal engel yok idi ise 11 senedir nerede idiniz?"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir