• DOLAR 33.005
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2458.519
  • ...
Lübnan Hizbullahı: İşgalci rejim topyekun savaş istiyorsa direniş buna hazır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Katar'ın el-Cezire televizyonuna verdiği mülakatta, direnişin savaşa hazır olduğu ve işgalci rejimin zafer kazanmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

Kasım, "işgalci rejim topyekun bir savaş istiyorsa biz buna hazırız. işgalci rejimin Lübnan'daki savaşı genişletmesi, işgalci rejimde yıkım ve yerinden edilmeyle karşılanacaktır," ifadelerini kullandı.

Direnişin, dayatılması halinde savaşacağını vurgulayan Kasım, "Direniş savaşa hazırdır ve işgalci rejimin herhangi bir zafer elde etmesine izin vermeyecektir," dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı, "Geçtiğimiz iki ayda tehditler aldık ve yanıtımız, Lübnan cephesinin Gazze ile ayrılmaz olduğu yönünde oldu" değerlendirmesini yaptı.

Kasım, aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden'ın son ateşkes ve esir takası anlaşması teklifine değindi.

Bunun objektiflikten yoksun ve seçim malzemesi olduğuna dikkat çeken Kasım, "Amerika'nın Gazze'deki işgalci rejim savaşını durdurmaya yönelik ciddi bir kararı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Siyonist terör rejimi sözde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerilime işaret ederek, "Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, ordu saldırıya geçmeye hazır" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir