• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Gündelik işçilerden iş bırakma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Uluslararası Hal Kompleksinde gündelikçi olarak çalışan bayan işçiler, 50 TL aldıkları yevmiyelerinin 60 TL'ye yükseltilmesi için hal kapısı önünde yol kapatma eylemi yaptı. Sevkiyatçı esnaf ile kadınlar arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Olaylar üzerine hal kompleksi önüne polis takviyesi gönderildi.

 

Dertlerini anlatan kadınlar, yıllardır 50 lira ücretle çalıştıklarını belirterek haklarının 60 lira olduğunu söyledi. Sadece hakkımızı istiyoruz" diyen kadınlar, "3 senedir aynı paraya çalışıyoruz. Hiçbir güvencemiz yok. 60 lira yevmiye istiyoruz. Yetkilileri uyardık hakkımızı istiyoruz, dedik, vermediler." diye konuştu.

 

Eylem sırasında sevkiyatçı olduğu öğrenilen bir kişi, kadınlarla tartıştı. Kadınlar ise şahsın kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek yanlarından ayrılan şahsın aracının peşinden gitti. Kadınlardan biri ayağında çıkardığı terlikle şahsın aracına saldırıp kapıyı açtı. Buna öfkelenen şahıs ise, elindeki sopa ile aracından inip kadınların üzerine yürüyerek kendisine atılan terliği kadınlara fırlattı. Bu sırada kadınlar ile erkekler arasında arbede çıktı. Polisler şahsı olay yerinden uzaklaştırarak kadınları sakinleştirdi.

 

Daha sonra polisler ile görüşen kadın çalışanlar, ücret konusunda anlaşamadıklarını belirterek eylemlerinin devam edeceğini söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir