• DOLAR 32.679
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2450.4
  • ...
Avrupa'da yeni virüs paniği:  Kemirgenlerden insanlara bulaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç'in güneyindeki Scania ilçesindeki doktorlar, 2018 yılında tarla farelerinden bulaşan 'Puumala' virüsüne bağlı bir nefropati salgını vakasını teşhis etti. Nefropati salgını, insanlarda hemorajik ateşe yol açtığı için 'tarla ateşi' olarak da adlandırıldı.

2020'de aynı ilçede bir vaka daha tespit edildi. Her iki hastanın da seyahat etmedikleri, enfeksiyonu kendi bölgelerinde kaptıkları belirlendi. Semptomlar arasında ateş, halsizlik, burun kanaması ve böbrek fonksiyonlarında bozulma yer alıyordu.

HASTALIK KEMİRGENLERDEN İNSANLARA BULAŞIYOR

Araştırmacılar, İsveç'teki kemirgenlerin insanlara bulaşabilen ve hemorajik ateşe neden olabilen bir patojen taşıdığını keşfetti.

Uppsala Üniversitesi'nden bilim insanları, enfeksiyonlara ilişkin bir araştırma çalışması başlattı. Scania ilçesindeki fareler üzerinde yapılan genetik testlerde, hantavirüs varlığı açısından incelendi. Analizler, Scania bölgesinde yakalanan 74 tarla faresinden 9'unun hantavirüs genleri taşıdığını ortaya koydu.

Uppsala Üniversitesi'nden uzmanlar, bu tür hastalıkların ciddi sağlık sorunlarına ve ölüme neden olabileceğini belirtti ve Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında bildirilebileceğini vurguladı.

Hastalığın İsveç'in güneyindeki tarla faresi popülasyonunda ortaya çıktığı düşünülüyor. Bilim insanları, bu yeni viral türün halk sağlığı için bir tehdit oluşturabileceğinden endişe duyuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir