• DOLAR 32.559
  • EURO 35.228
  • ALTIN 2467.699
  • ...
Gazze'ye giren yardımlarda önemli düşüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OCHA, yaptığı açıklamada, zaten artan ihtiyaçları karşılamaya yetmeyen Gazze'ye giren gıda ve diğer yardım miktarının, 7 Mayıs'tan bu yana daha da azaldığına dikkat çekti.

Ofis, 7-28 Mayıs arasında Gazze'ye gelen ortalama kamyon sayısının günde 58 kamyona ulaştığını, buna karşılık 1 Nisan'dan 6 Mayıs'a kadar olan dönemde ise günlük ortalama 176 yardım kamyonunun girdiğine işaret etti. Ofis, bu durumun yardım girişlerinde yüzde 67 azalma olduğunu gösterdiğini aktardı.

Ofis, şu bilgileri aktardı: "Kötü hava koşulları nedeniyle bir bölümü hasar gören ABD ordusunun yakın zamanda inşa ettiği geçici yüzer iskeleden 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde Gazze'ye hiçbir yardım girmedi. Dünya Gıda Programı'na göre, 17 Mayıs'ta faaliyete geçmesinden bu yana rıhtımdan 137 kamyon dolusu gıda malzemesi taşındı. Gazze'de yoğunlaşan saldırılar ve erişim kısıtlamalarıyla birleşen bu durum, insani yardım operasyonlarını ve insanların hayat kurtaran yardımlara erişme kabiliyetini ciddi şekilde etkiledi. Sağlık Grubu'na göre Gazze'de çok sınırlı tıbbi malzeme var ve bu da sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük kısıtlamalar yaratıyor."

Birleşmiş Milletler, günde en az 500 kamyonun, yardım ve ticari malın Gazze Şeridi'ne girmesi gerektiğini söylüyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir