• DOLAR 32.456
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.55
  • ...
"Ayet ve hadis söyleyen bizleri de savcıya ihbar ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Kayalık Park alanında 320.haftalık basın açılamasını gerçekleştirdi

Basın açıklamasında, Edirne 75'nci Yıl ilköğretim Okulunda kavga eden öğrencilerini hadis-i şerifle uyaran Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet Anık'a açılan davaya Amerika yönetiminin otuz beş dünya liderini dinlemesine ve Doğu Türkistan'da Müslümanların İslam'ı yaşadıkları için idam edilmelerine tepki gösterildi.

Basın açıklamasını platform adına Yakup Kılıç İsra Suresi 96-98. ayetlerini okuyarak başladı.

Kılıç şu açıklamalarda bulundu:"Paketlerin açıldığı, her yerde özgürlüklerden. Din hürriyetinden bahsedildiği bir dönemde yurdumuzun batısından gelen bir haber tıpkı' Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası' gibi şok etkisi yaratmıştır.

Edirne 75'nci Yıl ilköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Ahmet Anık isimli öğretmen, derste kavga eden öğrencilerini hadisi şerifle uyarınca başına gelmeyen kalmamış. ADD'nin şikâyetiyle -hakkında l-yıldan 3yıla"-kadar -hapis cezası-talebiyle, dava-açılmış.

Bu zorba dernek yöneticilerini, bu dilekçeyi ve davayı kabul eden sayın savcıyı tebrik ediyoruz.

Bu devirde hadis söyleyen ve öğrencilerini Peygamber sözü ile uyaran öğretmenlerimize dava açan yetkilileri de tebrik ediyoruz. Din Kültürü dersinde ne anlatılmasını ve ne söylenilmesi gerekiyor ise bu konuda da kendilerinden emir bekliyoruz.

Bu zorba, baskıcı ve dikta zihniyeti halkımız çok iyi tanımaktadır. 28'Şu'bat sürecinde 'tanık
olduğumuz bu zorbalıkların hala devam ediyor olması düşündürücü ve üzüntü vericidir. Hala yargının bir kısmı halkın değerlerine kör ve sağır durmakta, inanan insanlara hukukun yerine kendi köhnemiş zihniyetleri ile bakmaktadırlar. Bu zihniyeti ve takipçilerini kınıyor ayet ve hadis söyleyen bizleri de sayın savcıya ihbar ediyoruz."

Büyük şeytan ABD yönetiminin dünyayı ve yöneticilerini dinleme skandalının
yine gündeme bomba gibi düştüğünü ifade eden Kılıç, "Daha önceleri Snowden tarafından açıklanan dinleme ile ilgili yeni iddialar konuşulmakta. Otuz beş liderin dinlendiğine dair iddialar medya gündemine yansımış bulunmaktadır. Büyük şeytanın ne kadar dost ve müttefik olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen ve
dünyayı 'Sağılmalık İnek' olarak gören bu düşüncenin. dünva. Halklarını dostu olmadığını bir kez daha anlamış bulunmaktayız.

Amerika'yı dost ve müttefik gören yöneticileri ve dünya halklarını dost ve
müttefikleri konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Onların dostu yoktur, sadece menfaat ve çıkarları vardır." ifadelerini kullandı.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çeken Kılıç, şöyle devam etti: "Dünyanın yeni ağabeyliğine soyunan Çin işgal ettiği Doğu Türkistan'daki mazlum kardeşlerimize zulmetmeye-ve katletmeye devam etmektedir.

En temel insan hakkı olan din ve vicdan özgürlüğü için çaba gösteren Uygur yazarlarının uzun yıllar hapiste kaldığını, işkence ve ölüm riskini göze almak zorunda bırakılmakta, son dönemde Çin'de başka hiçbir azınlık ile kıyaslanamayacak sayıda Uygur'un İslamcı oldukları ya da kamu düzenini bozdukları iddiaları ile yargılanarak idam cezasına çarptırıldıklarına şahit olmaktayız.
.' . - ~. - - _. . -
Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yapılan zulümleri seyreden Birleşmiş milletlerin Doğu Türkistan politikasını nefretle kınıyor ve mazlum Doğu Türkistan' kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."
(İlyas Yavuz - İLKHA).

Bu haberler de ilginizi çekebilir