• DOLAR 32.847
  • EURO 35.321
  • ALTIN 2495.768
  • ...
Hamas'tan ABD'nin Refah açıklamasına kınama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Hamas'tan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

"Biden yönetiminin, siyonist işgal ordusunun Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamları görmezden gelme ve inkar etme konusundaki ısrarını kınıyoruz." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, çadırların hedef alınması sonucu ortaya çıkan görüntüler ve uluslararası tepkilere rağmen ABD'nin bu tutumunu sürdürdüğü belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'nin, Refah saldırısının "nüfusun yoğun olduğu bölgelere kapsamlı saldırı" şeklindeki ABD'nin "kırmızı çizgisini" aşmadığı yönündeki savunmasına da tepki gösterilen açıklamada, Kirby'nin ifadelerinin, "Amerikan yönetiminin sivillerin hayatlarını hiçe saydığını ve sivillerin öldürülmesindeki suç ortaklığını" açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlenen saldırıda ABD yapımı mühimmat kullanıldığına işaret edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, siyonist rejimin Refah'ta sivillerin şehit edildiği saldırısını "çok trajik ve üzüntü verici" olarak nitelerken, bu saldırının "nüfusun yoğun olduğu bölgelere kapsamlı saldırı" şeklindeki ABD'nin "kırmızı çizgisini" aşmadığını savunmuştu.

ABD YAPIMI MÜHİMMAT KULLANILDI!

ABD'nin CNN televizyon kanalı, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıda ABD yapımı mühimmat kullandığını bildirmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir