• DOLAR 32.722
  • EURO 35.138
  • ALTIN 2448.432
  • ...
Cezayir'den BMGK üyelerine "Refah" tasarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir, Güvenlik Konseyi'ndeki kapalı istişare oturumunda, siyonist rejimi güney Gazze Şeridi'ndeki Refah şehrine yönelik saldırganlığını derhal durdurmaya çağıran bir karar taslağını sundu.

Cezayir'in Birleşmiş Milletler temsilcisi Ammar Benjameh, metnin "kısa ve kararlı" olduğunu ve Refah'taki cinayetleri durdurmayı amaçladığını söyledi.

Benjameh, taslak kararın "derhal ateşkes ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını" talep ettiğine dikkat çekti.

Benjameh, işgalin, Refah'ta yerinden edilmiş kişilerin çadırlarına düzenlediği ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin şehit olduğu saldırıları Cezayir'in kınadığını ifade etti.

Bu saldırıların, Uluslararası Adalet Mahkemesi tarafından bir emir verilmesinden sadece 48 saat sonra gerçekleştiğine işaret eden Benjameh, işgalci rejimden Rafah'a saldırısını sona erdirmesini isteyerek, mahkemenin kararının yasal olarak bağlayıcı olduğunu belirtti.

Benjameh, Güvenlik Konseyi'nin de aynı kararın uygulanması için alınacak tedbirlere ilişkin tavsiyelerde bulunmak veya karar almakla görevlendirildiğini ve artık uluslararası meşruiyete saygıyı sağlaması gerektiğini ekledi.

Benjameh, Güvenlik Konseyi üyelerini, Uluslararası Adalet Divanı'na kan dökerek karşılık vermeyi seçen siyonist işgaline karşı sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı ve bunun bir istisna olmaması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir