• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
İstihbarat  Savaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
David Ignatius ismini çok kişi hatırlar. Hatırlamayanlar için belirteyim ki, Davos’taki “one minute” krizinde oturumu yöneten Musevi asıllı Amerikalı gazetecidir David Ignatius.

Washington Post gazetesinde editörlük de yapan Ignatius, yazdığı bir yazıdaki iddiaları üzerine büyük bir tartışma yaşandı Türkiye’de.

Ignatius’un iddiasına göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler geçtiğimiz yıl o kadar kötüydü ki, Erdoğan, Mossad için çalışan 10 İranlı ajanı Tahran’a ihbar etti. İddiaya göre İranlı ajanlar Mossad temsilcileriyle görüşmelerini Türkiye’de gerçekleştiriyordu. Ankara, İsrail-Türkiye ilişkilerinin en kötü olduğu dönem olan geçen yıl başlarında bu İranlı ajanlardan 10 kadarının kimliklerini Tahran yönetimine bildirdi. Ignatius’a konuşan kaynaklar, Türkiye’nin bu hamlesini “önemli” bir istihbarat kaybı ve “İsraillileri
tokatlama girişimi” olarak nitelendirdi.
 
Sonra ortaya çıktı ki, İgnatius’un bu iddiasının asıl kaynağı Emre Uslu imiş. Nam-ı diğer “top sakal çetesi” üyesi polis kökenli Taraf gazetesi yazarı.
 
Top sakal çetesinin üç üyesinin de MİT’in başındaki isim olan Hakan Fidan’a düşmanlıkları biliniyor. Baransu’nun da, Aytaç’ın da, Uslu’nun da hatta dizileri ile aynı paralelde yayın yapan Samanyolu televizyonu da H. Fidan’ı “İran hesabına çalışan” biri olarak suçluyorlar.
 
Benzer suçlamalar defalarca İsrail basınında da yer bulunca bu gazeteci görünüşlü kişilerin gerçekte kimlerin hesabına çalıştığı yönünde sorular oluşuyor.
 
Öyle ya iyi bir istihbarat eğitimi almamış biri istihbarat tarafından dinlendiğini, takip edildiğini bilebilir mi? Hele bir de Baransu gibi istihbaratçıları polise yakalatırsan şüpheleri tam olarak üzerine çekersin.
 
Baransu’nun Twitter’daki son mesajlarından biri ise şüphelerimizi biraz daha artırıyor.
 
M. Baransu, Twitter’da yazmış.
 
“Star’dan MİT’e eleman geçmiş. Mustafa Karaalioğlu ve bazı Sabah çalışanlarının asıl kurumlarına MİT’e ne zaman geçeceklerini merak ediyorum.”
 
Mit her dönem basından kimi elemanları kullanmıştır ve bu bilinmeyen bir şey değil.
Son dönemde iş biraz değişti.
 
Star gazetesinden Nuh Yılmaz, MİT’in Basın Yayın Birimi’nin başına getirildi. Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Dilmen ise MİT Terör Koordinasyon Merkezi’ne atandı.
 
Bilinenler neyse de gizli isimleri Baransu’ya hangi istihbarat birimi servis etti?
 
Bu isimler gerçek isimler mi, dezenformasyon amaçlı mı?
,
Baransu, hangi uluslararası istihbarat biriminin psikolojik savaş biriminde çalışıyor?
 
Kimse şu anda yapılan işin gazetecilik olduğunu söylemesin, çünkü yaşananlar bir istihbarat savaşıdır.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir