• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Venezuela Devlet Başkanı: Hitler döneminden bu yana en büyük soykırımdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Basın toplantısında, işgal rejimin Gazze Şeridi'nde herkesin gözü önünde katliam yaptığını vurgulayarak, Refah kentinde yerinden edilenlerin çadırlarını hedef almasını "katliam" olarak nitelendirdi.

Netanyahu'nun Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarını tanımadığını, Müslüman ve Hıristiyan çocukları bombaladığını, hukuku umursamadığını ve bu dönemin "Herodot" olarak kabul edildiğini belirtti.

Venezüella cumhurbaşkanı konuşmasında ABD ve Avrupa Birliği'ni eleştirerek, güçlerine rağmen bu katliamları durdurmak için herhangi bir çaba göstermediklerini, aksine ortak olduklarını belirtti.

"Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ne yapıyor? Sessiz kalırlar. Bu, Hitler döneminden bu yana insanlığın gördüğü en korkunç soykırımlardan biridir."

Geçtiğimiz Cuma günü, Uluslararası Adalet Divanı, işgal rejimin "Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması", "Gazze'ye yardım girişini kolaylaştırmak için Refah Sınır Kapısı'nın açılışını sürdürmesi" ve "bu konuda attığı adımlar hakkında bir ay içinde Mahkeme'ye rapor vermesi" talep eden yeni geçici tedbirler yayınladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir