• DOLAR 32.853
  • EURO 35.309
  • ALTIN 2458.659
  • ...
Şanlıurfa'daki STK'lar: İnsanları diri diri yaktılar, bunun konuşulacak hiçbir tarafı yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da, işgalci siyonistlerin sözde güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah bölgesinde Filistinlileri yakarak şehid ettiği katliam, tel'in edildi.

İşgalci siyonistler, sözde güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda, 40'tan fazla Filistinli yanarak şehid oldu.

"İnsanları diri, diri yaktılar"

İbrahim Güven

Siyonist rejimin haddini aştığını dile getiren Peygamber Sevdalıları Derneği Şanlıurfa Şube  Başkanı İbrahim Güven, "Terör şebekesinin yaptığı katliamlar fazlasıyla haddini aştı. Burada şunu söylemek istiyorum ki Müslüman ülkelerin yöneticilerine yazıklar olsun. Müslümanlar diri, diri yakılırken hiçbir Müslüman ülkenin tepki göstermediği ve ciddi karar alınmadığı için ancak yazıklar olsun diyebiliyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler bir şeyler yapmaya çalışıyoruz fakat sadece meydanlara çıkabiliyoruz. Bize düşen bu ve biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama sorumlu olan kişilerin ellerini taşın altına koyması ve bir yerde bu ateşi söndürmeleri gerekiyor. Siyonistler işi öyle bir çığırından çıkarttılar ki çadırları yakmaya başladılar ve insanları diri, diri yaktılar, bunun konuşulacak hiçbir tarafı yok artık. Siyonist çeteye, onlara destek verenlere, onların yaptıklarına sessiz kalanlara ve gücü olup da herhangi bir şey yapmayanlara da Allah lanet etsin." ifadelerini kullandı.

"Siyonistler ancak güçten anlar"

Faik Doğan

Müslümanların yapılan zulme sessiz kalmasının cezasız kalmayacağına dikkat çeken Umut Kervanı Bölge Koordinatörü Faik Doğan, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki siyonistler ancak güçten anlar. Bu sebepten dolayı İslam ülkelerinin ve hükümetlerinin liderleri bir an evvel bir şeyler yapıp söylemleri eyleme çevirmeleri gerekiyor. Ayrıca akan kanlar Filistin'de durmayacak ve bizim yanımıza kadar sıçrayıp gelecek. Filistin'de mazlumların kanı akarken burada bizim ve Müslümanların rahat durması cezasız kalmaz. Allah bu musibeti bizim başımıza getirmezden önce biz oradaki kardeşlerimizi kurtarmakla mükellefiz. Bu bizim mesuliyetimiz ve sorumluluğumuzdur. Gazze'de insanlık ağlarken kadın, çoluk, çocuk dinlemeden katliamlardan geçirilirken burada festivallerin yapılması gerçekten içimizi acıtıyor. Festivalleri iptal edemiyorsanız da bari oynamayın. Oyunları iptal edin; son mesajımız da bu olsun." diye konuştu.  

"Müslüman yöneticilerin gücü sadece Müslümanlara yetiyor"

Faruk Cengiz

Siyonistlerin zulmü bitene kadar meydanları terk etmememiz gerektiğini belirten İdeal Eğitim Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Faruk Cengiz, "Aslında dün akşam zalim zalimliğini gösterdi. Biz Müslümanlar ise imanımızı, Müslümanlarla beraber olduğumuzu ve insanlığımızı göstermek için bugün bu meydanlardayız. Yapılan bu zulümler bitene kadar hiçbir yerde meydanları terk etmememiz gerekiyor. 7 Ekim'den bu yana Müslümanların başında bulunan hiçbir yönetici doğru düzgün bir ses çıkarmadı. Herkesin tek derdi kendi tahtını korumak ve devam ettirmektir. Büyük zalim olan siyonistler 7 Ekim'den beri onları tehdit etmesine rağmen hiç kimse 'sen kimsin' bile diyemedi. Müslüman yöneticilerin gücü sadece Müslümanlara yetiyor. İnşallah Allah bir an önce onlara da gerektirdiği gibi ses çıkarmalarını nasip eder ve belki daha önce yaptıklarına bir mazeret olur." şeklinde konuştu.

"Meydanlardayız ve sesimizi en gür şekilde çıkarmaya çalışıyoruz"

Muhammed Emin Bayram

Tepki göstermek için meydanlarda kalacaklarını dile getiren Harran Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü Başkanı Muhammed Emin Bayram, "Maalesef israilin zulmü sadece dün değil yıllardır devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana gelen bir süreç değil yıllardır süregelen bir şey. Maalesef yöneticilerimiz bir adım atmıyorlar bu konuda bizler de halk olarak tepkimizi göstermek için meydanlardayız. Üniversite gençliği olarak hem kampüste hem burada Erdemli Gençlik Kulübü olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Meydanlardayız ve sesimizi en gür şekilde çıkarmaya çalışıyoruz. Rabbim oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir