• DOLAR 32.807
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2451.735
  • ...
Hür Gençler: Kültür Yolu, gençlerin zihnini yozlaştırmaktan başka hiçbir emeli olmayan bir festival
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenmekte olan konserlere tepkiler gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Gençlik Kolları üyeleri, festivalin yanlış olduğunu söyleyerek Kudüs Şehidi Hasan Saklanan'ın ardından bu tür eğlence programların yapılmasını 'ayıp' olarak nitelendirdi.

Gençler, yapılan konserlerle gençlerin zihnini yozlaştırmaktan başka hiçbir emeli olmayan bir festival olduğunu dile getirdiler.

"Getirilen sanatçılardan hiçbirinin İslam ile alakası yok"

Hüseyin Güven

Halkın kemer bağlaması beklenilirken Kültür Yolu Festivali gibi etkinliklerin düzenlenmesinin yanlış olduğunu belirten Hüseyin Güven, "Hükümet normalde kemer sıkmaya başlamıştı ama bu Kültür Yolu Festivali ile beraber sadece gösteriler ve jetlerin yaptığı gösterilerin hepsi çok büyük masraf. Halkın kemer bağlamasını bekliyorlar. Bunların yanında devletin yine de bu etkinliklere devam etmesi üzücü bir olay. Sadece halktan kemer sıkma bekliyorlar, bu da onların ayıbı. İslam'la yoğrulmuş bir kültürümüz var ama getirilen sanatçılardan hiçbirinin İslam ile alakası yok. Orada düzenlenen etkinliğin de İslam ile alakası yok. Ortam tamamen İslam'dan bağımsız bir ortam. Allah bizleri o tür durumlardan muhafaza etsin. Toplum İslam'dan oldukça uzaklaşmaya başlamış ki önceden devam eden süreç. Bu süreç bu tür programlarla daha da hızlandırılıyor." dedi.

"Getirilen sanatçıların Urfa'mızla, kültürümüzle hiçbir bağlantısı yok"

Hamza Baydili

Yapılan festivali "kültürsüzlük yolu" olarak nitelendiren Hamza Baydili, "Festivalin ismi Kültür Yolu ama ona kültürsüzlük yolu diyorum. Şanlıurfa'da yaşıyoruz. Onca peygamber geçmiş buradan, onca tarihi yerler var. O yüzden kültürsüzlük yolu diyebiliriz. Getirilen sanatçılar maalesef Urfa'mızla, kültürümüzle hiçbir bağlantısı yok. Gençlerin zihnini boyamaktan, yozlaştırmaktan başka hiçbir emelleri olmayan bir festival. Buraya milyonlarca para harcandı. Günler önce Kudüs Şehidimiz Hasan Saklanan ağabeyimizi Urfa'ya getirdik. HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili dışında Urfa'nın 14 milletvekili, başkanlarının hiçbiri ne cenazeye katıldı ne de taziyeye katıldı. Gidip görebilirsiniz ki her gece Kültür Yolu Festivalinde yapılan konserlerde pozlar verebiliyorlar. Bu konuda yöneticilerimize gerçekten Allah akıl fikir versin. Dışarıda onca yetim, yoksul insan var ama bu festivale, kültürsüz festivale milyonlar harcıyorlar. Keşke bu Kültür Yolunu sahiplendiğiniz kadar Kudüs Şehidi Hasan Saklanan ağabeyimize sahip çıkılsaydı daha yerinde adımlar olurdu. İnşallah Hasan abinin kanıyla Urfa'mız yeşerir, kendine gelir. Böyle kültürsüz kültür yolu adı altında etkinlikler yapmazlar." diye konuştu.

"Tasarruf yaptıklarını söylüyorlar ama iş festivale gelince bu tasarrufun uygulanmasını göremiyoruz"

Mehmet Ali Altunkan

Tasarruf paketine rağmen konserlerin düzenlendiğini söyleyen Mehmet Ali Altunkan, "Kültür Yolu Festivali gibi festivallerin düzenlenmesinde milyonlarca lira harcanıyor. Halihazırda baktığımız zaman öncelikle devletimiz Tasarruf Paketini yayınladı ve her alanda tasarrufa gidiliyor. Atamalarda daha az kişi atayarak tasarruf yaptıklarını söylüyorlar ama iş festivale gelince bu tasarrufun uygulanmasını göremiyoruz. Urfa gibi bir yerde böyle festivallerin düzenlenmesinde Urfa'ya hitap eden şeylerin olması gerekir fakat festivallere baktığımız zaman Hazreti İbrahim'in memleketinde, Peygamberler Şehrinde Urfa'ya hitap eden hiçbir etkinlik yok. 1917'den günümüze kadar Anadolu'nun ilk şehidi olan Hasan Saklanan ağabeyimizi defnettik. Buna rağmen bu festivallerin düzenlenmesini doğru bulmuyoruz. Gazze'de bir soykırım var. Binlerce insan katledildi. Bu kadar olumsuzluğa rağmen böyle festivallerin düzenlenmesini doğru bulmuyoruz. Şehid Hasan Saklanan'ın cenazesine gelmeyen siyasetçiler bu festivallere katılacağı söyleniyor. Böyle festivallere katılıp Urfa'ya faydası olmayan etkinlikte bulunmaları kabul edilemez." şeklinde konuştu.

"Şehidin cenazesinde hiç kimse yokken konserler doluyor"

Abdülsamed Aksoy

Etkinliklerle israf edilecek paranın işgal altında olan Gazze'ye gönderilmesi çağrısında bulunan Abdülsamed Aksoy, "Bu zamanda Kültür Yolu adı altında yapılacak konser Urfa'ya yakışmıyor. Urfa'nın Kudüs Şehidi var. Devletin açıkladığı tasarruf paketi var ama onca sanatçıya milyon liralar veriliyor. Hiç güzel bir şey değil. Şehidin cenazesinde hiç kimse yokken konserler doluyor. Festivallere, sanatçılara aktarılan paraların Gazze'ye aktarılması lazım. Oradaki canlar daha önemli. Gazze'de kardeşlerimiz ölürken buradaki insanların eğlenmesi güzel değil." diye konuştu.

"Daha bilinçli etkinlikler yapılabilir"

Abdullah Kılıç

Abdullah Kılıç ise "Kültür Yolunu sosyal medyada gördüm. Çok yanlış bir program. Gazze'de, Filistin'de İslam için kendini feda eden onca insan varken burada hiçbir şey olmamış gibi program düzenlemek yakışmadı. Geçen gün yağmur yağdığı için bir sanatçının konseri iptal oldu; hoşuma gitti. Urfalı Hasan Saklanan şehidimiz var. Buna rağmen böyle bir şey yapmaları Urfa'nın kültürüne yakışmayan şeylerin olması onlar için eksi oldu. Daha bilinçli etkinlikler yapılabilir." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir