• DOLAR 32.885
  • EURO 35.138
  • ALTIN 2428.361
  • ...
Dünyanın önde gelen beyin cerrahları Çukurova Üniversitesi'nde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğini yaptığı, '1'inci Çukurova Nöroşirurji İlkbahar Sempozyumu' Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesin de gerçekleştirildi. Sempozyuma Avrupa ve dünyadan çok önemli beyin cerrahları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan toplantı moderatörü Çukurova Üniversitesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Alp İskender Göçer, böylesine önemli bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece onur duyduklarını ifade ederek, toplantı sonunda katılımcıların buradan son derece değerli bilgilerle ayrılacaklarına emin olduklarının altını çizdi.

Daha sonra söz alan Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Profesör Doktor Hakan Emmez ise düzenlenen ve ilki gerçekleşen bu toplantıya başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve dünyadan son derece önemli bilim adamlarının katıldığını belirterek, edinilecek faydalı bilgilerle Nöroşirurji alanında hizmet veren hekimlerin bilgi dağarcıklarını genişleteceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Son olarak söz alan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Faruk İldan da toplantıya katılımlarından dolayı bilim insanlarına teşekkür etti. İldan, bu toplantıların ilkinin Çukurova bölgesinde ve Balcalı yerleşkesinde yapılıyor olmasının kendilerine ayrıca bir sorumluluk yüklediğinin de bilincinde olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından sempozyumda oturumlara geçildi. Bu yıl sempozyumda 3 ayrı oturumda; 'Sellar-Parasellar Tümörlerin Transkranial Yaklaşımı', 'Endoskopik Endonazal Yaklaşımı' ve son bölümde de 'Vestibüler Schwannom' konularını, konuların çok değerli uzmanları "Nasıl yapıyorum-Niçin" temalı videolar ile sunum yaptı. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir