• DOLAR 32.841
  • EURO 35.225
  • ALTIN 2445.115
  • ...
Altın ve dolar ne kadar olacak? Dolar 30 TL altını görür mü? İşte yeni tahmin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Hikmet Baydar, milliyet.com.tr’ye değerlendirdi. Baydar, gram altında düşüşün devam edebileceğini belirterek rakam verdi;

Faizler düşürüldüğü zaman altında yükselişi öngörmüştük. Ons altın aşağı sinyalleri verdiğinden burada kritik seviye 2350 dolardır. Bu seviyenin üzerinde tutunamadığı taktirde tekrar 2288 dolar seviyelerine kadar düşebilir.

Faiz indirimlerinin kasım ayına ötelenmesi altın ve borsa için bir tehdittir. Ons altın 2350 dolar seviyelerinin üzerinde tutunabilirse tekrar yukarı yönlü seviyeleri görebiliriz. Şu an için ons altında orta vadeli göstergelerin yönü aşağı çevirmesi nedeniyle yeni bir olumlu haber gelmezse önümüzdeki 2 hafta içerisinde 2288 dolar seviyelerine kadar gerileme görebiliriz.

‘GRAM ALTIN 2360 LİRAYA KADAR GERİLEYEBİLİR’

Orta vadeli göstergeler aşağı sinyalleri verdiği için düşüş ihtimali daha fazladır. Önümüzdeki günlerde dolar/TL’nin de aşağı yönlü hareket edeceğini düşünürsek gram altının 2360 lira seviyelerine düşme ihtimalinin arttığını söyleyebilirim. Şu anda 2380 lira önemli bir destektir. Gram altının bu seviyeden yükselme ihtimali var. Ancak zayıf kalmaya devam ederse 2360 lira seviyelerini görebiliriz.

'DOLARDA YÖN HALA AŞAĞI’

Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in belirttiği gibi eğer Merkez Bankası dolarda alıcı olmasaydı daha aşağı hareketleri bekliyor olacaktık. Dolarda yön hala aşağıdır. Merkez Bankası’nın rezervleri düzeltici hareketlerinin büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. Dolar girişi devam ettiği sürece aşağı yönlü baskı devam edecektir. Merkez Bankası dolarda alış pozisyonunu değiştirebilir. Net rezervler 15-20 milyar dolarlara çıkarsa Merkez Bankası dövizin yönünü aşağı doğru bırakabilir.

Sayın Mehmet Şimşek’ten gelen açıklamalar çok önemliydi. “Açık veya örtülü kur hedefimiz yok” dedi. Dolayısıyla doları herhangi bir yerde tutma hedefi yok. Dövizi yukarıda tutucu yönde bir politika izlenmeyeceğini anlıyoruz. Merkez Bankası ihtiyacı olan doları aldıktan sonra piyasadan çekilebilir. Bu da kurun aşağı yönlü hareketinin ivmelenmesi anlamına geliyor.

Eğer gri listeden çıkar ve yabancı girişi haziran başı itibarıyla artarak devam ederse, Merkez Bankası pozisyonlarını düzelttikten sonra döviz almaya devam etmezse bu durumda dolar/TL’de 30’un altını görme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir