• DOLAR 32.739
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2446.882
  • ...
Dondurulan Rus varlıkları ne olacak? G7'den açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, İtalya'nın Stresa bölgesinde düzenledikleri toplantının ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ve Orta Doğu'daki kritik durumun uluslararası ticaret akışını ve tedarik zincirlerinin işleyişini sekteye uğratabileceği ifade edilerek, makroekonomik ve finansal istikrarı koruma ile kurallara dayalı küresel ticaret sistemi konusundaki kararlılığın yinelendiği bilgisi verildi.

21'inci yüzyıla uygun, daha istikrarlı ve daha adil bir uluslararası vergi sistemi kurulması yönündeki güçlü siyasi kararlılığa işaret edilen açıklamada, G7'nin Haziran 2024 sonuna kadar çok uluslu şirketler için küresel asgari vergi oranına ilişkin bir anlaşmanın ilk ayağını imzalamayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, döviz kurlarında aşırı dalgalanma ve düzensiz hareketlere karşı uyarıda bulunularak, küresel finans sektöründeki gelişmelerin yakından takip edileceği vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir