• DOLAR 32.808
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2443.645
  • ...
Elazığ`da "fiğ" hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kovancılar ovasında başlanan fiğ hasadı, bereketli geçen yağışlar nedeniyle çiftçinin yüzünü güldürdü.

"Protein açısından hayvanlar için ideal bir yem bitkisidir"

Yıllardan beridir çiftçilik yapan Mesut Güneş, kasım ayında gerçekleştirdikleri fiğ ekiminin, mayıs ayında biçimini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları ifade etti;

"Ben bu işi ticaret amaçlı yapıyorum. Hayvan sahipleri var, onlara satıyorum. Büyük baş hayvan sahipleri fiği balya olarak, küçük baş hayvan sahipleri ise saman olarak alıp kullanıyorlar.  Protein açısından hayvanlar için ideal bir yem bitkisidir. Ekim esnasında 18-20 kilo dönüm başına fiğ tohumu kullanıyoruz. 10-15 kilo gübre veriyoruz. Bahar ayında da ihtiyaca binaen tekrar bir gübreleme yapıyoruz. 5. ve 6. aylarda  biçimini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Elhamdulillah yağışlar çok iyiydi. Yağışlar dolaysıyla verimde beklentimiz yüksek gözüküyor." dedi.

"Yağışlar dolayısıyla yüksek verim aldık"

Çiftçi İsa Düzgün ise hayvancılıkla uğraştıklarını, fiği de büyük baş hayvanları için ektiklerini ve fiğin protein derecesinin yüksek olması dolayısıyla büyük baş hayvanlarda etkisinin büyük olduğunu vurgulayarak yağışlar dolayısıyla yüksek verim aldıklarını belirtti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir