• DOLAR 32.797
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2455.47
  • ...
Hamas'tan son dakika açıklaması: Sadece Refah'ta değil tüm Gazze'de durdurulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ  -  Hamas'tan yapılan açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nın Refah kararının memnuniyet verici olduğu ifade edilirken şöyle denildi;

''Uluslararası Adalet Divanı'nın Siyonist yapılanmaya, Refah şehrine yönelik saldırganlığını derhal durdurması çağrısında bulunan ve soykırıma yol açan tüm tedbirleri durdurmasını, Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine yardım götürmesini ve BM komitelerinin İsrail'e yönelik suçları soruşturmak üzere girmesine izin vermesini talep eden  kararını memnuniyetle karşılıyoruz.

▪️ Siyonist işgalci, Gazze Şeridi'nin tamamında savunmasız sivillere karşı en iğrenç suçları, korkunç katliamları ve açlık ve kuşatma savaşını işlemeye devam ederken, Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıyı durdurma kararı vermesini bekliyorduk. Sadece Refah Valiliği'nde değil, tüm Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı soykırım yapılıyor. Cebeliye'de ve Gazze Şeridi'nin diğer valiliklerinde yaşananlar, Refah'ta yaşananlardan daha az suç ve tehlikeli değil.

▪️ Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri, bu karara derhal uyması için işgalciye baskı yapmaya ve Siyonist işgal ordusunu soykırımı durdurmaya zorlayan tüm BM kararlarının uygulanması konusunda gerçek ve ciddi bir şekilde ilerlemeye çağırıyoruz. 

▪️ Uluslararası toplumun ve BM Güvenlik Konseyi liderliğindeki tüm ilgili Birleşmiş Milletler kurumlarının kaygılı olduğunu ve bu faşist oluşumun tüm uluslararası yasa ve sözleşmeleri hiçe saymaya devam etmesine, sorumluluktan ve cezadan kaçmasına izin vermemesi gerektiğini teyit ediyoruz. ''

Bu haberler de ilginizi çekebilir