• DOLAR 32.964
  • EURO 35.332
  • ALTIN 2448.895
  • ...
Adalet Divanı 'durdurun' emri verdi: İşgalcilerden yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'ndan (UAD) işgal rejimi  aleyhine talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin kararları açıklandı. Buna göre işgal rejiminin Refah'taki saldırılarının durdurulmasına hükmedildi;

''İsrail'in, Soykırımı Önleme Anlaşması çerçevesinde, delillerin korumasına ve soruşturma yürütecek ekiplerinin Gazze'ye engelsiz erişimini sağlayacak önlemler almasına hükmedilmiştir.

- İsrail'in Refah'a operasyonu büyük risk taşıyor. Mahkeme, alınmış önlemlerin yeterli olmadığına ve İsrail'in askeri operasyonu durdurmak zorunda olduğuna karar vermiştir.

- Mahkeme, Refah Sınır Kapısı'nın bir an önce açılmasına hükmetmiştir.

- İsrail'in bu tedbir kararlarının uygulandığına dair 1 ay içinde rapor sunmasına karar verilmiştir.

Bu kararlar bağlayıcıdır, uygulanmalıdır.''

İŞGALCİLERDEN YANIT

İşgal rejiminin  Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir mahkemenin kararlarına ilişkin açıklamasında ''Lahey'deki Yahudi karşıtı mahkemenin kararının tek bir yanıtı olmalı: Refah'ın işgali, askeri baskının artırılması ve savaşta tam zafer elde edilene kadar Hamas'ın yenilgiye uğratılması." dedi. 

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ise  ''İsrail Devleti varlığı için savaş halinde. İsrail Devleti'nin savaşı durdurmasını isteyenler, onun varlığının sona ermesine karar vermesini talep ediyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Kendimiz ve tüm özgür dünya için savaşmaya devam ediyoruz. Tarih, bugün Hamas ve DAİŞ  Nazilerinin yanında kimin durduğunu yargılayacak.'' diyerek yanıt verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir