• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistin için oturma eylemi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Filistinli akranlarının durumunu gündemde tutmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenliyor.

Okul bir koridorunu Kudüs sokağı ilan eden öğrenciler, burada şehid edilenlerin isimlerinin yer aldığı ağaç görseli, okul öğrencilerinin Gazzeli Müslümanlar için yazdıkları kısa mektupların yer aldığı duygu ve düşünce panosu, resim alanında kabiliyetli öğrencilerin çizdikleri görsellerle Kudüs davasını diri tutmaya çalışıyor.

Daha önce Gazze yararına yardım kampanyaları gibi çalışmalar yürüten Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bugün bir araya gelen öğrenciler okul yerleşkesinde Filistin'deki drama dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

"Bazı devletler sessiz kalarak dilsiz şeytan konumuna düşerken bazıları da zulmün kendisi oluyor"

Oturma eylemi sonrası hazırlanan açıklamayı, öğrenciler adına Hira Nur Çetinkaya okudu.

Filistin'de 230 gündür genç, çocuk, kadın, erkek, yaşlı ayırt etmeksizin binlerce kişinin şehid olduğu, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucu enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşandığını dile getiren Çetinkaya, işgal rejiminin özellikle 7 ekimden bu yana yaptığı alçakça saldırıların insanlık vicdanını yaralamaya devam ettiğinin altını çizdi.

İşgal rejiminin savaş suçu işleyerek genç, kadın, erkek, yaşlı, hasta demeden fosfor bombalarıyla masum sivillerin canına kıydığını, binlerce insanın elinden evini, hayallerini ve ailesini aldığını sözlerine ekleyen Çetinkaya, ülkelerin ve yöneticilerinin tutumlarına değinerek şunları söyledi:

"Çoğu devlet zulme sessiz kalarak dilsiz şeytan konumuna düşerken bazı devletler ekonomik, askeri ve siyasi alanda zulmün kendisi oluyor. Bazı devletler ise kınamalarımızdan kınama beğeni diyerek çok şiddetli bir şekilde saldırıları kınıyor fakat somut adımlar atmaktan uzak duruyor. Bu sadece Müslümanların davası değil, artık vicdanı olan tüm insanlığın davasıdır."

"Filistin halkının izzetli direnişini selamlıyoruz"

Çetinkaya, "Buradan işgalci siyonistlere ise şunları söylemek istiyoruz: Ey yahudiler, siyonistler, firavun torunları ve Allah'ın lanetlileri! Vallahi sonunuz yakındır. Hem bu dünyada hem ahirette cezalandırılacaksınız." dedi.

"Deki ey kafirler! Yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" ayeti kerimesiyle konuşmasını sürdüren Çetinkaya, "Filistin halkının izzetli direnişini Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak selamlıyoruz. Aksa'nın özgürlüğünün yakın olduğunu belirtmek istiyoruz. Şehidlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan dua ile eylemin sona erdiği etkinlikte öğrenciler parmak izleriyle Filistin Bayrağı görseli oluşturdu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir