• DOLAR 32.822
  • EURO 35.173
  • ALTIN 2453.873
  • ...
Taksiciyi öldüren sanığın cezası belli oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada maktul Yaşar Yanıkyürek'in ailesi ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

Savunmasını yapan sanık Gharehtapeh, yüksek lisans mezunu olduğunu ve ülkesinde muhasebecilik yaptığını belirterek, Türkiye'ye kaçak yollarla girmediğini söyledi.

Gharehtapeh, 30 farklı hafıza ilacı kullandığı için olayı hatırlamadığını öne sürerek, olaydan sonra tüm ilaçlarının polis tarafından alındığını, bu yüzden bir şey hatırlamadığını iddia etti. Sanık, olay anına ait görüntüleri de izlediğini ancak hiçbir şey hatırlamadığını ileri sürdü.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın "silahla yağma" ve "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Gharehtapeh, öldürme kastıyla hareket etmediğini, üzgün olduğunu ve bir şey hatırlamadığını iddia etti. Sanık son sözünde "Söyleyecek bir şeyim yok." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla yağma" suçundan da 13 yıl hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, sanığın davranışlarında samimi bir pişmanlık göstermediği gerekçesiyle de cezada bir indirim uygulamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir