• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Koruyucu ve önleyici tedbirler alınmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Madde bağımlılığın toplumda gün geçtikçe yaygınlaştığını ifade eden Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, madde bağımlılığıyla ilgili mücadele alanı sadece başlı başına bir kurumun üstesinden gelebileceği bir şey olmadığını, özellikle kurumlar arası koordinasyonun ve kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.


Madde bağımlılığı ile mücadelede en önemli noktanın koruyucu tedbirler almak olduğunu dile getiren Demirkol, "Tabi ki her şeyden önce bütün kurumlarımızın madde bağımlılığı üzerindeki çalışmaları koruyucu ve önleyici tedbirler boyutuyla olması gerekir." şeklinde konuştu.


Demirkol, madde bağımlılığı ile ilgili tedavi sürecine de değinerek şöyle konuştu, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak daha çok AMATEM öncesi ve sonrası şeklinde iki unsurla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. AMATEM öncesi dediğimiz gibi madde kullanan kişilerin tespiti bunların ailelerine yönelik aile incelemelerinin gerçekleştirilmesi varsa ailenin bu anlamda bağımlılık yapıcı maddelere karşı ilgisi olan diğer fertlerinin tespiti yapılarak onlara yönelik rehabilitasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi danışmanlık hizmetlerinin verilmesi şeklinde tezahür etmektedir." dedi.


Tespit edilen ailelerin yoksulluğu söz konusuysa bu ailelere nakdi yardımla desteklediklerini belirten Demirkol, madde bağımlılığının her kurumu ilgilendiren sebeplerinin olduğunu, bu saatten sonra her kurumun madde bağımlılığı ile ciddi bir şekilde mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi. (Osman Gülebak/Emin Polat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir