• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Ebu'l Hasan Harakani Civanmertlik Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı'nca 24-25 Ekim 2013 günlerinde iki gün sürecek olan Ebul Hasan Harakani Civanmertlik Programı düzenlendi.

Harakani Kültür Merkezinde, İl Müftüsü Mehmet Genç'in açılış duası ile başlayan programa Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Susuz Kaymakamı Vali Yardımcısı V. Musa Evin, protokol üyeleri, çeşitli ülkelerin bilim adamları, akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Tepe, Kars'ın manevi sahibi ve koruyucusu Ebu'l Hasan Harakani Hazretlerinin ortaya koyduğu tasavvuf anlayışının yüzyıllardır bir arada dost ve kardeşçe huzur içinde yaşamaya vesile olduğunu belirtti.

Vali Tepe konuşmasında, Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri Malazgirt savaşından 50 yıl kadar önce bu topraklara gelerek; manevi ışığıyla parlattığı gönülleri feth ederek oluşturduğu atmosfer neticesinde Anadolu'nun fethine zemin hazırlamış ve büyük fetihlerin savaş meydanlarından önce gönüllerde yapıldığını ortaya koyduğunu ifade etti.
Temelinde insan ve insan sevgisi olan Ebu'l Hasan Harakani hazretlerinin evrensel, birleştirici, barışçıl, kapsayıcı tasavvuf anlayışı din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığı kucakladığını söyleyen Vali Tepe, " Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini verin. İnancını sormayın, zira Allah katında ruh taşımaya değer herkes Harakani sofrasında ekmek yemeye layıktır." sözleri onun eşsiz tasavvuf anlayışının denli öneme sahip olduğunu fazlasıyla göstermektedir. Burada bize düşen en büyük görev, asırlardır bizleri manevi ışığıyla aydınlatan ve verdiği mesajlarla yol gösteren Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'ni bütün dünyaya tanıtmak, bütün insanlığın onun manevi feyzinden faydalanmasını sağlamaktır." dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir