• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
İşgal, Batı Şeria'daki 3 yerleşim yerinin boşaltılmasına ilişkin talimatı iptal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal, Batı Şeria'daki 3 yerleşim yerinin boşaltılmasına ilişkin talimatı iptal etti

Siyonist işgal rejimi savunma bakanı Yoav Galant, Batı Şeria'nın kuzeyindeki üç siyonist yerleşim biriminin boşaltılmasına ilişkin 2005 yılında verilen talimatın iptal edildiğini duyurdu.

Gallant'ın ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Knesset'in oturumunda onaylanan Batı Şeria'daki çekilmeyi iptal eden yasanın yürürlüğe girmesine ek olarak, Gallant yasa metninin Sanur, Kadim, Ganim'de de uygulanması yönünde talimatlar yayınladı. Bu Homeş yerleşimini de içeren ilk düzenin devamıdır."

Açıklamada, tahliyenin iptal edilmesi kararının uygulanmasının, savaş bakanının "Batı Şeria Bölge Konseyi başkanı ve israil ordusundaki yetkililerle yürüttüğü uzun bir görüşmenin ardından" geldiği belirtildi.

Açıklamada, Galant'ın "Knesset'te ayrılığın kaldırılmasına ilişkin yasanın kabul edilmesinden ve sona ermesinden sonra, tarihi adımı tamamlayabildik" dediği aktarıldı.

İşgal rejimi eski başbakanı Ariel Şaron döneminde, art arda yaşanan askeri kayıpların da etkisiyle işgal kuvvetleri, o dönemde “çekilme” olarak bilinen tek taraflı plan kapsamında 2005 yılında Gazze Şeridi'ndeki yerleşimlerden çekildi.

"Sanur", "Ganim" ve "Kadem" Batı Şeria'nın kuzeyindeki 3 yerleşim birimidir. Ayrılık yasası daha önce siyonist yerleşimcilerin buralara girmesine izin verilmediğini şart koşuyordu.

İşgal rejimini talimatı sonrası siyonist yerleşimciler geçen yıl Homeş yerleşimine geri döndü.

HAMAS'tan karara tepki: Direnişi yoğunlaştırın

HAMAS, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, daha önce boşaltılan siyonist yerleşimlerin yeniden inşasına izin veren Batı Şeria'nın kuzeyindeki sözde "bağlantıyı kesme yasası"nın iptalinin uygulamaya başlanacağı yönündeki duyurunun, işgalin yasadışı yerleşim ve saldırgan politikasının devamı ve Filistin halknın kendi topraklarındaki haklarının inkar edilmesi anlamına geldiğini bildirdi.

HAMAS yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'daki halkı ve gençleri işgal yerleşimi politikalarıyla çatışmayı yoğunlaştırmaya ve işgal ve yerleşimcileri Filistin topraklarından yenilgiye uğratılana kadar direnişin tüm biçim ve araçlarını harekete geçirmeye çağırdı.

Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e seslenen HAMAS, yasadışı yerleşimlere son verme ve işgali işlediği suçlardan ve devam eden uluslararası hukuk ihlallerinden sorumlu tutma konusunda sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir