• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Mescid-i Aksaya baskın düzenlemişti: Hamas'tan Ben-Gvir açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Hamas Hareketi yaptığı yazılı açıklamada, Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskınına tepki gösterdi.

Hamas, "saldırganca bir iş ve ateşe benzin dökmek" olarak nitelendirdiği baskının işgalci israile hiçbir zaman mukaddesat üzerinde bir meşruiyet kazandırmayacağını ve Mescid-i Aksa ve diğer mukaddesatın Nazi Siyonist ihtilalin inadına Arap ve İslami kimliğiyle kalmayı sürdüreceğini vurguladı.

Kudüs, Batı Şeria ve 1948 işgalindeki bölgelerde yaşayan Filistinlilere Mescid-i Aksa'ya yönelik sistematik Yahudileştirme hamlelerine karşı durmaları çağrısı yapan Hamas, açıklamasında Filistinlilerden Aksa'ya gelmelerini ve murabıt olarak kalmayı yoğunlaştırmalarını bu şekilde Aksa'yı tüm kirletme ve Yahudileştirme gayretleri karşısında sağlam bir set oluşturmalarını istedi.

Arap Birliği'ne de çağrı yapan Hamas, "Mescid-i Aksa ile İslami ve Hıristiyanlığa dair tüm mukaddesatımızın karşı karşıya olduğu Siyonist tehdide karşı etkin bir şekilde hareket edilmesi zorunludur." ifadelerini kullandı.

Siyonist katil Ben-Gvir, beraberindeki fanatik yasa dışı Yahudi yerleşimciyle birlikte bugün işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Ben Gvir'in baskın sırasında yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa arazisinin "İsrail halkı için en kutsal yer ve yalnızca İsrail'e ait olduğunu" iddia ettiği dikkati çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir