• DOLAR 34.211
  • EURO 37.144
  • ALTIN 2978.247
  • ...
AB Gazze'deki Sağlık tesislerine yönelik saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonunun Kriz Yönetimi ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic'in birlikte yayınladığı bildiride, Gazze'deki 36 hastaneden 31'inin zarar gördüğü veya yıkıldığı, ayakta kalanların ise kısıtlı koşullarda hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Gazze'deki Filistinlilerin sürekli bombardıman altında yaşadığı ve 9 binden fazla ağır yaralının yeterli sağlık hizmeti alamadığı için ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde acil tıbbi bakıma erişim daha da büyük önem taşımaktadır." ifadesi kullanıldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 7 Ekim'den bu yana 443'ü Gazze'de, 447'si Batı Şeria'da olmak üzere sağlık tesislerine yönelik 890 saldırı tespit ettiği belirtilen açıklamada, sağlık çalışanları, hastaneler ve ambulansların hedef alındığı saldırıların tıbbi hizmetleri engellediği vurgulandı.

Açıklamada, sağlık tesislerine yönelik saldırıların son bulması ve taraflara uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi için çağrı yapıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 50'den fazla sağlık merkezi ile 300 ambulansın kasti olarak zarar gördüğüne işaret edilen açıklamada, sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların endişe verici olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gözlerimizin önünde gerçek zamanlı bir insani trajedi yaşanıyor. AB, Gazze'deki sivil halkın yaşadığı acılardan büyük endişe duyuyor." ifadesi kullanılarak, AB'nin derhal ateşkes, esirlerin koşulsuz serbest bırakılması ve insani yardımlara tam erişim sağlanması çağrısı yinelendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir