• DOLAR 32.883
  • EURO 35.333
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Bursluluk sınavında Türkiye birincisi olan imam hatip öğrencisi başarı sırrını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda 17 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilerek sonuçlar açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 Pazar günü 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin başvurduğu sınav sonucuna göre toplam 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı.

Sınavda sorulan 80 sorunun tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan alan Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 7'nci sınıf öğrencisi Ayça Melis Şahin, Türkiye birincisi oldu.

Bursluluk sınavında başarılı olmasının sırrının, "konuları tam anlama" ve "bol bol soru çözmek" olduğunun altını çizen Şahin, kendisine emek veren ailesine, öğretmenlerine ve okul idaresine teşekkür etti.

"Konuları çalıştıktan sonra pekiştirmek için bol bol sorular çözüyordum"

Türkiye birincisi olan 7'nci sınıf öğrencisi Ayça Melis Şahin, başarısının sırrının düzenli konu çalışması olduğunu belirterek bu süreçte çok sayıda soru çözdüğünü söyledi.

Şahin, "Konuları çalıştıktan sonra pekiştirmek için bol bol sorular çözüyordum. Haftada bir tane genel deneme ve her günde bir tane de branş deneme çözüyordum. Ayrıca okulda ders esnasında dersi çok iyi dinliyordum ve anlamadığım soruları hocama soruyordum. Hocalarım da sorduğum sorulara çok güzel cevap veriyorlardı." dedi.

"Çok çalıştım ama öğretmenlerim ve ailem de bana çok destek oldu"

Başarısının altında konuları anlayarak okumak, çok test çözmek, öğretmenlerinin ve ailesinin desteği olduğunu belirten Şahin, anlamadığı soruları sürekli öğretmenlerinin desteğiyle anlayarak çözdüğünü söyledi.

Şahin, "Bu şekilde soruları daha iyi anlıyor ve çözüyordum. Annem ve babam da ihtiyacım olan ve istediğim kaynakları bana aldıkları için bana çok destekleri oldu. Özellikle bursluluk sınavında soruların altını çizerek okuyordum. Bana zor gelen soruyu en sonuna bıraktıktan sonra cevapladım. Sonucunda ise 80 sorunun hepsini doğru cevapladım, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olarak güzel bir sonuç elde ettim. Bu şekilde aileme de katkıda bulunarak sevinmelerini sağladım. Bir sınavda başarılı olmak isteyen varsa ilk başta konu odaklı çalışması gerekir. Çünkü konu tam olarak anlaşılmazsa sorular ne kadar kolay da gelse doğru cevabı veremeyebilirler. Bu yüzden konu anlatımlarını iyi anladıktan sonra mutlaka soru çözmelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerin başarı seviyeleri yükselsin diye okulumuzda özel programlar düzenliyoruz"

Daha önce Türkiye geneli yapılan sınavlarda, imam hatip okullarının öne çıktığının altını çizen Okul Müdürü İrfan Ortaç ise LGS sınavıyla başarılarını taçlandıracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Okulumuzda böyle güzel bir başarının elde edilmesi bizleri çok sevindirdi. Bu başarının devamını inşallah LGS sınavında da göstermeyi hedefliyoruz. Öğrencimizin başarında ailesinin, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin büyük bir rolü vardır. Öğrencilerimizin başarıları devam etsin diye okulumuzda özel programlar düzenleniyor. Bu şekilde öğrencilerimiz herhangi bir özel öğretime gitmeden kendi okullarında çalışmalarını yapıyorlar ve bu şekilde başarılı olmayı hak ediyorlar." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir