• DOLAR 32.94
  • EURO 35.401
  • ALTIN 2462.109
  • ...
Afganistan'da sel nedeniyle 57 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği'nin Ghor vilayetinde Cuma günü etkili olan yağışlar sonrası meydana gelen sellerde en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Yerel yetkililerden yapılan açıklamaya göre, selde 2 bin 500'ü dükkân, 2 bini ise ev olmak üzere toplamda 4 bin 500 yapının tamamen yıkıldığı, 4 bin evin de kısmen hasar gördüğü aktarıldı.

Binlerce hayvanın telef olduğu sellerde, 50'den fazla araç da hasar gördü. Yüzlerce hektar tarım arazisinin büyük zarara uğradığı sellerde ayrıca bazı köprülerin de yıkıldığı gelen bilgiler arasında.

Sellerin, Ghor-Kabil ve Ghor-Herat otoyollarının yanı sıra Ghor bölgelerini birbirine bağlayan yolların da kapanmasına neden olduğu öğrenildi.

Faryab'da yaşanan selde ise 7 kişi hayatını kaybetti

Yerel yetkililer, Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Faryab'da meydana gelen sel nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Faryab Valisi Sözcüsü İsmetullah Moradi, bu ilde yaşanan selin büyük maddi kayıplara yol açtığını kaydetti.

Bu arada Sar-e-pol Valiliği'nden yapılan açıklamada, ildeki sel felaketinin yüzlerce dönüm tarım arazisini, 60 evi, köprüyü, su barajını ve dükkanları yok ettiği belirtildi.

Açıklamada kayıpların artma ihtimalinin de olduğu ifade edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir