• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...
İran kendi gemisini yanlışlıkla mı vurdu? Gerçek ortaya çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran'ın kendi gemisini yanlışlıkla vurduğu iddiası, sosyal medyada hızla yayıldı.

Görüntülerde, atılan bir füzenin isabet ettiği donanma gemisinde meydana gelen patlama ile ilgili 19 kişinin öldüğü ve 16 kişinin yaralandığı iddia edildi. Ancak videonun gerçeği yansıtmadığı, tersine görsel arama yöntemiyle tespit edildi. Bu görüntülerin, İran Devrim Muhafızları tarafından yanlışlıkla vurulan bir İran gemisini göstermediği anlaşıldı.

GÖRÜNTÜ İLK OLARAK 2018'DE YOUTUBE'DA PAYLAŞILMIŞ 

Videonun, 2018 yılında YouTube'da Defense Daily adlı bir kullanıcı tarafından paylaşıldığı belirlendi.

Görüntünün açıklamasında, Norveç Deniz Saldırı Füzesi'nin (NSM) özellikleri ve kullanımı hakkında bilgiler veriliyor. Füzenin hem karadan hem de denizden yüksek hız ve doğrulukla fırlatılabildiği vurgulanıyor. NSM'nin Polonya ve Norveç tarafından kullanıldığı ve ABD'nin de teslim aldığı belirtiliyor. Ayrıca, ABD Donanması'nın Norveç Deniz Saldırı Füzesi'ni 2016 yılında bir kıyı savaş gemisinde test ettiği ifade ediliyor.

Ayrıca açık kaynaklardan İran Devrim Muhafızları tarafından yanlışlıkla vurulan İran'a ait donanmayı gösterdiği iddiası da araştırıldı.

2020'DE İRAN'DAKİ TATBİKATTA YAŞANMIŞTI

Olayın güncel olmadığı ve 2020 yılında yaşandığı belirlendi.

AA'nın 11 Mayıs 2020 tarihli haberine göre, "İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Halkla İlişkiler Ofisi, dün Basra Körfezi'nde gerçekleştirilen deniz tatbikatı sırasında Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklanan kazada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir