• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Çalışkan ya da tembel olmak öğrencinin elinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Psikolojik Rehberlik Danışmanı Fatih Kalkınç, hiç kimsenin başarısız olmadığını, doğru ders çalışma yöntemi ile herkesin başarıyı yakalayabileceğini söyledi.

Kültür Merkezi`nde düzenlenen panele il genelinde bulunan tüm 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Sabah, öğle ve öğle sonu seanslarıyla aynı grupta bulunan öğrencilere seslenen Psikolojik Danışman Fatih Kalkınç, aynı okulda eğitimini sürdüren öğrencilerin bazıs ının sınavda yüksek, bazısının da düşük puanlar almasını dikkat eksikliğine bağladı.

"Hiç kimse geri zekalı değildir ve öğrenciler arasında fark yoktur" diyen Kalkınç, "Başarılı öğrenci dersini iyi dinleyen, planlı ders çalışan öğrencidir. Çalışkan ya da tembel olmak her öğrencinin kendi elindedir.

Yani dikkat eksikliği bizi başarısızlığa sürükler." dedi. Sınavlarda sorulan soruların yüzde 10`nu çok kolay, yüzde 20`si kolay, yüzde 40`ı normal, yüzde 20`si zor ve yüzde 10`nunun çok zor olduğunu anlatan Kalkınç, "Sınavda ö nemli olan doğru ve hızlı kabiliyeti ölçmektir.

Eminim siz doğru ve planlı ders çalışırsanız doğruya ulaşmak ve doğruya ulaşırken hızlı olduğunuzu fark edeceksiniz." dedi.

Kalkınç öğrencilerden sonra Aksaray`da görev yapan öğretmenlere "öğrencileri nasıl motive ederiz?" konulu bir konferans verdi. Dikkatle izlenen konferans sonunda öğretmenler, konferansı düzenleyen okul yetkililerine ve milli eğitime teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir