• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Yanlış sulama, iki baraj dolusu su israf etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya İl Telsilciliği tarafından düzenlenen `Damlama Sulama Sistemlerinin Tasarımı` konulu meslek içi eğitim semineri başladı.

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Fevzi Çiçek, Oda Eğitim Salonu`nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`deki sulak alanların küresel ısınma ile birlikte insan eliyle yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle kuruduğunu söyledi.


Su kaynaklarında ciddi azalmalar yaşandığını vurgulayan Çiçek, "Mesleki alanımızı oluşturan tarımsal sulamada suyu en iyi, tasarruflu şekilde kullanmak zorunluluktur.

Geçmişte yapılan vahşi sulama nedeniyle Türkiye`de iki Atatürk Barajı büyüklüğünde su kaybetmiştir.

Bu kadar kıt olan su kaynaklarımızı hoyratça kullanma lüksümüz yoktur. Kapalı ve basınçlı sulama sistemlerini doğru planlama ile kullanmak zorundayız. Sürdürülebilir tarımsal sulama için bu tür eğitimler önemlidir."


Şanlıurfa Harran Üniversitesi`nden Doç. Dr. Ergün Doğan da bahçe tanzim edilirken, ziraat mühendislerinden teknik destek almalarını, toprak yapısı incelenmeden bahçe tesis edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir