• DOLAR 32.809
  • EURO 35.373
  • ALTIN 2443.825
  • ...
"Batının bize dayattığı evrensel değerler Gazze'de çökmüştür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adapazarı Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasını bu hafta Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına bu hafta AGD Sakarya Şubesi basın açıklaması düzenledi.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, Bugün biz Müslümanlar bir kez daha şunu çok iyi gördük ki, Batının bize dayattığı ve bizi böyle olmamakla suçladığı insan hakları, evrensel değerler gibi kavramlar, Gazze'de çökmüştür. Kadın hakları Gazze de ayaklar altına alınmıştır." dedi.

Aydın, "Gazze’de insanlık ölüyor işgalci soykırım devam ediyor. İsrailin kendilerinin seçilmiş millet olduğu yalanına inanarak tüm dünyayı terörizme mahkûm ettiği süreçleri yaşıyoruz. Bu terör faaliyetlerinin en yıkıcı sonuçlarını Filistin topraklarında Gazze'de yaşamaktayız.  Kendilerinden başka hiçbir halka değer vermeyen bir anlayışa sahip olan siyonist ideolojisi kendi menfaatleri tüm dünyayı ateşe atmakta, Gazze'de olduğu gibi milyonlarca insanı yerinden yurdundan etmekte, çıkardığı yangınlarda acı çekenlere bakar umarsız ve duygusuz bir şekilde saçlarını taramaktadır. Siyonizm dünyada kapitalizmi inşa ederek küçük bir azınlık için tüm dünya halklarının emeğini sömürmekte, ideolojisine teslim olmayan insanları ise ötekileştirmektedir. Bugün Gazze örneğinde olduğu gibi ABD hükümeti ve işbirlikçilerinin desteğiyle içinde hamile kadınların, beşikteki bebeklerinde olduğu 40 bine yakın insanı katlederken kendisini koruduğu yalanına bizleri inandırmaya çalışmaktadır" diye konuştu.

"Küresel intifadanın ateşinin fitili yakılmış, siyonizm ve işbirlikçilerinin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır"

Dünyada finans ve medya gücünü kontrol eden siyonizmin başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünya için bir güvenlik sorunu haline geldiğini aktaran Aydın, "Çünkü ahlakı yoktur, vicdanı yoktur, insanlıktan nasibi yoktur. 100 yıldan fazladır İslam’ın en güzide beldelerini terör faaliyetleri ile gasp eden işgalciye karşı 7 Ekim Aksa tufanı onurlu bir halkın boğazını sıkan işgalcisine tokat atmasıdır. İsraile atılan bu tokatın yanında saf tutmak onurlu bir duruşa sahip olmanın gereğidir. Silik ve suskun, bastırılmış Müslüman halkların sessizliğine karşın dünyanın saygın Üniversitelerinde ve hatta Fransa'da olduğu gibi liselerde öğrencilerin boykot ve eylem kararı almaları bu onura sahip çıkmalarının neticesidir. Dünyanın en büyük açık cezaevinde tutulmaya çalışılan bir halkın cezaevi duvarlarını parçalama teşebbüsüdür 7 Ekim Aksa Tufanı. Bu tarih herkesin ederini de ortaya çıkarmıştır. Kudüs bilincine sahip olmayan İslam ülkelerinin yöneticileri ne yazık ki Filistinli kardeşlerimizi yine yalnız bırakmıştır. Müslümanların temsilcileri ve sesi olmak yerine, Emperyalizmin uşağı olmayı tercih etmişlerdir. İşbirlikçi düzenler soykırıma karşı bu insanlık mücadelesini engellemeye ve görmezden gelmeye çalışsa da küresel intifadanın ateşinin fitili yakılmış, siyonizm ve işbirlikçilerinin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu.

"İnsan hakları, kadın hakları Gazze'de ayaklar altına alınmıştır"

Gazze'de on binlerce çocuk ve kadın katledilirken sözde insan hakları savunuculuğu yapan ABD ve Batı dünyasının ikiyüzlü tavırlarının bir kez daha ortaya çıktığını, yaşanan sistematik soykırıma ortak olduklarını belirten Aydın, "Dünyanın özgür halkları bu soykırıma karşı seslerini yükseltirken özellikle Amerikan üniversitelerinde başlayan direniş mücadelesi sözde özgürlükçü Amerika ve Batının sert müdahaleleriyle karşılık bulmuştur. Bugün Gazze'ye daha çok sarılma vaktidir. Herkesin bu insanlık davasını kuşanıp mücadele etmesi ona insanlığının yüklediği bir sorumluluktur. Elimizden geleni yapmak ve ellerinden daha çok şey gelebilecekken bunu yapmaktan çekinenlere karşı uyarıcı ve zorlayıcı bir tavır takınmak mecburiyetindeyiz. Siyonist israil, son günlerde refaha saldırılarını arttırmaya devam etmektedir. İnsanlık refaha sıkışıp kalmış durumdadır ve siyonist israil tüm dünyanın gözü önünde küçük bir alana hapsedilmiş bir milyondan fazla insanı katletme planları yapmaktadır. Bugün biz Müslümanlar bir kez daha şunu çok iyi gördük. Batının bize dayattığı ve bizi böyle olmamakla suçladığı insan hakları, evrensel değerler gibi kavramlar, Gazze'de çökmüştür. Kadın hakları Gazze de ayaklar altına alınmıştır. Amerika'nın özgürlük ve demokrasi çağrıları kendi üniversitelerinde, akademisyen ve öğrencilere yaptığı şiddetle nasıl büyük bir yalandan ibaret olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Onların kurdukları Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Mahkemeleri, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar sadece ve sadece siyonizmin çıkarına hizmet etmektedir. Birleşmiş Milletler dün Kıbrıs'ta, Bosna'da Irak'ta yapılan katliamlara nasıl sessiz kaldıysa bugün de Gazze'de yapılan soykırıma karşı aynı sessizliğini korumaktadır. Bize düşen D8 gibi güçlü bir İslam birliğini tesis edecek kuruluşları yeniden hayata geçirmek ve en sonunda da işbirlikçi liderlerden ve acziyet dolu kınamalardan arındırılmış bir İslam Birliğini kurmaktır." dedi.

"Dünya zalimlerinin karşında insanca ve Müslümanca duruşa sahip olalım"

"Filistinlilerin kardeşlerimiz amansız bir mücadele verirken bizler sıradan günlük hayatlarımıza devam edemeyiz" diyen Aydın, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bizler biliyoruz ki; bu dava biz olsak da olmasak da başarıya ulaşacaktır. Tüm derdimiz bu asil davada, İzzetli insanların yanında saf tutmak, bir nebze de olsa ecir kazanmaktır. Buradan Filistinli kardeşlerimize söz veriyoruz; Bir an olsun durmayacağız. Bir an olsun yorulmayacağız, Her alanda Soykırımcı İsrail rejimine karşı mücadele edeceğiz, direniş ve mücadele cephesinden geri durmayacağız. Bu vesileyle en yakınlarımızdan başlayarak bütün dünyaya seslenmek istiyoruz; İçerisinde bulunduğunuz acziyet hali dünyada bizleri ve sizi kurtarmayacak. Korkarız ki ahirette de büyük bir hesap ile karşınızda duracak. Gelin; İsrail başta olmak üzere tüm dünya zalimlerinin karşında insanca ve Müslümanca duruşa sahip olalım. Mazlumların safında zalimlere karşı teyakkuzda bulunalım, Gelin siyonist İsrail rejimine karşı Filistinli kardeşlerimizin kolu kanadı, vuran eli, haykıran sesi olalım." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir