• DOLAR 32.274
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2446.527
  • ...
UNICEF: Gazze'deki çocuklar için ateşkese ihtiyaç var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

James Elder ve BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasan, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, işgal ordusunun Refah'a düzenlediği kara saldırısını ele aldı.

İşgal rejiminin saldırıları sonrası Gazze'deki insanların yaşadığı travmanın gerçek olduğunu belirten Elder, "Bu, güçlülerin engelleme yeteneğine sahip olduğu bir gerçek." şeklinde konuştu.

Elder, Refah'ın bir çocuk şehri olduğunu ve Gazze'deki çocukların büyük bir kısmının burada yaşadığını vurguladı.

Refah'taki yaşam koşullarının kötü olduğuna dikkat çeken Elder, "Refah'ta her 850 kişiye bir tuvalet düşüyor. Refah Sınır Kapısı uzun süre kapalı kalırsa, Gazze'deki açlığın nasıl önüne geçileceğini görmek zor olacak." ifadesini kullandı.

Elder, hafta sonu Gazze'de çocukların öldürülmesinin devam ettiğini ve siyonist rejimin Refah'taki sivillerden tahliye talebinde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu, çatışmanın taraflarının, çocuklar ve sivillerin hayatlarını ve korunmasını tamamen göz ardı etmeyi sürdürdüğünü bir kez daha gösteriyor." dedi.

Gazze'ye önemli miktarda yardım yapılması gerektiğinin altını çizen Elder, "Refah işgal altında olmamalı ve artık çocuklar öldürülmemeli. Refah'taki çocuklar için şimdi ateşkes çağrısı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir