• DOLAR 32.22
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2444.818
  • ...
Korkutan açıklama: Bir sonraki pandemi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kluge, "Ruh sağlığı sorunları" için "bir sonraki pandemi olarak adlandırıyorum" ifadelerini kullandı.

"Sağlık çalışanlarında çok fazla tükenmişlik var"

Öncelikle mevcut sağlık iş gücünün elde tutulması gerektiğini vurgulayan Kluge, "Çok iyi çalışma koşulları oluşturmalı ardından da onların ruh sağlığıyla ilgilenmeliyiz çünkü sağlık iş gücünün kendisinde çok fazla tükenmişlik var." ifadesini kullandı.

"Rutin aşılama durdu, kızamık salgını görüldü"

Kluge, Covid-19 salgınında rutin sağlık hizmetlerinin kesintiye uğradığını hatırlatarak, "Örneğin, çoğu ülkede çocukların rutin aşılanması durduruldu ve şu anda bölgenin hem batısında hem de doğusunda çok sayıda kızamık salgını görüyoruz." dedi.

Salgın anlaşması yolda

Çıkarılan derslerin, gelecekteki muhtemel sonraki salgınlarda işe yarayacağını dile getiren Kluge, güçlü birinci basamak sağlık sistemine sahip olunması gerektiğini, bu çerçevede 149 ülkenin daha hazırlıklı olmak adına yakında imzalanması beklenen bir "salgın anlaşması" üzerinde müzakerelerde bulunduğunu vurguladı.

Yeni bir pandemi bekleniyor mu?

Kluge, yeni bir salgın beklentileri olup olmadığıyla ilgili "Bence asıl soru, yeni bir pandemi olup olmayacağı değil, ne zaman olacağıdır." dedi.

"Sürekli bir kriz var, insanların ruhsal durumu etkileniyor"

Kluge, insanların ruh sağlığını güçlendirmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ruh sağlığı sorunlarını 'bir sonraki pandemi' olarak adlandırıyorum. Dünyanın her yerinde, özellikle de Covid-19'da gençler de tecrit altındaydı ve bu durum, insanların ruh sağlığını da etkiliyor. Hizmetlerimizden gördüğümüz kadarıyla gençlerde çok fazla kaygı ve uyku problemi var."

Bu haberler de ilginizi çekebilir