• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan siyonist rejim kararları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Mehmet Paçacı'nın, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 4-5 Mayıs'ta Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen 15. Zirvesi'nde İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Paçacı'nın 4-5 Mayıs'ta Banjul'da düzenlenen İİT 15. Zirvesi'nde İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığı belirtildi.

Açıklamada, "Büyükelçi Paçacı'nın bu görevi başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır. Bu vesileyle, İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ZİRVE’DE YAYINLANAN NİHAİ BİLDİRİ ve FİLİSTİN KONULU KARAR TASARISI
 
Zirve’de, siyonist rejimin savaş ve insanlık suçlarının önlenmesine dönük diplomatik, ekonomik ve siyasi her türlü tedbiri alma çağrısında bulunuldu. 
İİT kararlarını uygulamayan üye devletlere karşı, üyeliğin askıya alınması dahil, hukuki tedbirler uygulanması ve bu konuyu ele almak üzere bir toplantı düzenlenmesi karara bağlandı.

Siyonist rejimle işbirliği yapan ülkelerin soykırıma varan suçlara ortaklık ettiği vurgulandı. Filistinlilere koruma sağlanması kararı alındı. 

TÜRKİYE’NİN ÖNERİLERİ SONUCU KARARLARA EKLENEN TEDBİRLER
Gazze’deki suçlardan sorumlu özel ve tüzel kişilerin varlıklarının dondurulması,

Siyonist rejimin uluslararası spor, kültürel ve ekonomik etkinlik ve faaliyetlerden men edilmesi yönünde çaba harcanması, 

Siyonist rejimin uluslararası örgüt ve forumlardan ihracı konusunda çaba harcanması,

Üye Devletlere Uluslararası Adalet Divanındaki soykırım davasına müdahil olma çağrısı.
 
2025 yılında gerçekleştirilecek  Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir