• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Konut kira zammında sınır kalkıyor mu? Merkez Bankası sinyali verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulamasının süresi 2 Temmuz 2024'te doluyor. 2022 yılında 1 yıllığına yürürlüğe giren uygulama, 2023'te de 1 yıl uzaltılmış, uygulamanın devam edip etmeyeceği ise merak konusu olmuştu.

MERKEZ BANKASINDAN KİRADA YÜZDE 25'LİK TAVAN ZAM SİNYALİ

Toplantı özetinde kirada tavan zam uygulamasına dair şu ifadeler yer aldı:

"Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir.

Merkez Bankası'nın PPK toplantı özetindeki ilgili kısmın tamamı şöyle:

"Yıllık kira enflasyonu yüksek bir seviyede seyrini sürdürürken, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) mikro verileri üzerinden takip edilen öncü göstergeler kira artış oranında şubat ayında başlayan yavaşlamanın nisan ayında devam edeceğini ima etmektedir. Öte yandan, konut fiyatları yıllık artışı şubat itibarıyla yüzde 58,3 seviyesine gerileyerek yıllık tüketici enflasyonunun altında kalırken, mevsimsel etkilerden arındırılmış veriler bu kalemdeki aylık artışın da son aylarda önemli ölçüde yavaşladığına işaret etmiştir. Konut fiyatlarındaki bu durumun, ilerleyen dönemde kira enflasyonunu sınırlayacak bir unsur olduğu değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir."

DDM, TAVAN ZAM UYGULAMASI KALDIRILACAK İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM) şubat ayında bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" şeklindeki iddiaları yalanlamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir