• DOLAR 32.291
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2475.198
  • ...
Bingöl Umut Kervanı'ndan yüzlerce aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 Nisan ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “2024 yılı Nisan ayında; 242 aileye 1 milyon 278 bin 101 TL değerinde gıda, 151 aileye 203 bin 350 TL nakit, 9 aileye 12 bin 420 TL değerinde kırmızı et, 3 aileye 64 bin 460 TL değerinde ev eşyası, 2 aileye 10 bin TL değerinde mutfak eşyası, 14 aile 37 bin 750 TL değerinde giyim yardımı, 1 aileye bir aileye 500 TL değerinde kırtasiye yardımı, 190 aileye 116 bin 850 TL değerinde temizlik malzemesi yardımı olmak üzere toplamda 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca Filistin (Gazze) için 1 milyon 202 bin TL para gönderdik. Genel toplamda 2 milyon 925 bin 431 TL yardım ulaştırdık” dedi.

"İyilik, Allah’ın rızasını kazanmaya vesile olur"

İyiliğin önemine vurgu yapan Gönül, iyilik yapmanın Allah’ın rızasını kazanmaya vesile olacağına işaret ederek, “Başkalarını mutlu etmek, insanların sıkıntılarını gidermek için yapılan faaliyetlere iyilik adı verilmektedir. İyilik karşılık beklemeden, tamamen gönülden gelen bir istekle yapıldığında İyiliktir. Peki, neden “İyilik” Çünkü Dünya geçici ömür ise kısadır. Sonsuz olan ahiret hayatında, insanın karşılaşacağı şeylerin iyi veya kötü olması, dünyada yaşadığı ve yaşattığı iyiliklere ya da kötülüklere bağlıdır. Akıllı olan, ileriyi görebilen bir kimse, göz açıp kapayıncaya kadar geçecek olan kısacık dünya hayatında, ahirette iyi ve rahat yaşamaya sebep olan şeyleri yapmalıdır. Akıllı ve ahiret inancı olan bir mümin İnsanlara hizmet etmek için çalışır. İnsanlara iyilik etmek, ahirette azaptan kurtulmaya ve Cennet nimetlerinin artmasına sebep olur. İyilik ve güzel işler yapmak Allah’ın cc sevgisini kazanmak isteyenler için bulunmaz nimettir. Bir Hadisi Şeriflerinde peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki; “Allahü Teâlâ'nın en sevdiği iş, elbise vererek veya yedirip içirerek yahut başka bir ihtiyacını karşılayarak, bir mümini sevindirmektir.” şeklinde konuştu.

“Halkımızdan Gazze konusunda daha fazla duyarlı olmasını talep ediyoruz”

Deprem bölgelerine yapılan çalışmalara değinen Gönül, “Bingöl Umut Kervanı olarak Ramazan ayında (Nisan ayında) Malatya ilimize 540 adet gıda kolisi, Hatay ilimize 403 adet gıda kolisi, Adıyaman ilimize 240 adet gıda kolisi ulaştırdık. Katkı sunan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gazze için çalışmalarımız halen devam etmektedir. Elimizden geldikçe bu duyarlılığımızı kamuoyu paylaşıyoruz. Gazze'ye yapılan bağışları en kısa sürede göndermeye çalışıyor ve halkımızdan Gazze konusunda daha fazla duyarlı olmasını talep ediyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak iyiliklerle ihya ettiğimiz bir ramazan orucu ve bayramı ile taçlandırdığımız o hayırlı günleri bize bahşeden rabbimize hamdolsun. Son Olarak diyoruz ki! Allah (c.c)’ ın size nasıl muamele etmesini istiyorsanız, İyilik yaparken onun kullarına öyle muamele etmek lazımdır. Bizce İyilik sayarak değil, hayır yolunda harcayarak yapılmalıdır. Son olarak çalışmalarımızda bize emek veren, gayret eden, katkı sunan, tüm hayırsever, üye ve gönüllerimize de ayrıca teşekkür ediyor, Allah hem bu dünyada hem de ahirette kendilerinden razı olsun” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir